Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vezin

Meteen energie vergelijken in Vezin? Aan de hand van onze website achterhaal je supersnel alle verkrijgbare energiebedrijven als Engie en Lampirus. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Vezin voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast check je op deze pagina praktische info over items als o.a. de overstapservice en zakelijke energie. Tevens verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Andenne
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,432
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende providers naast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparingen mogelijk tot wel € 260,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Vezin?

Er zijn erg veel energieleveranciers in Vezin. Dat loopt uiteen van Engie tot Luminus, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 40 bedrijven. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke organisaties actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vezin is die past bij jouw verbruik? Geef gemakkelijk de benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, energie-aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van onze energie bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Vezin, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v selecties in onze vergelijker detecteert men probleemloos een energie-abonnement dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Vezin

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Online account
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Verstand van zaken!
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De pakketten van aanbieders en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Vezin is Ideg. De kosten van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Andenne is de netbeheerder van het gas Ideg. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Vezin

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Andenne
 • CV ketel: Elco
 • Aandeel groen: 20,00%
 • Centrale postcode: 5300
 • Mazout: 2990 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,432
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-vezin

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Vezin bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1410 m3 + 3465 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot looptijd kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk kan het uit om ieder jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle erkende energieleveranciers. Van elk pakket check je gegevens zoals type energie, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Vezin, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante leverancier gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Denk aan www.luminus.be of natuurlijk www.aspiravi.be. Jouw toekomstige energie-partij regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Vezin


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €335 rendement bieden. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand lees je 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bezuinigtip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bezuinigtip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Bezuinigadvies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Tip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Vezin. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En wellicht is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Vezin. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verwerkt de betreffende gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de goedkoopste maatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris + Aspiravi. Bij de volgende stap beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). De aankomende gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Via onze vergelijker ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.antargaz.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels voordelige tarieven en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Vezin vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Vezin en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Vezin

Het merendeel van de energie aanbieders bieden vandaag de dag groene stroom in Vezin. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk groene stroom label kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Selecteer dan de optie “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Vezin vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Andenne zien we diverse initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5300. In deze omgeving kan je meer en meer vrij voordelig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Luminus duurzame energie.