Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Landenne

Op je gemak energie vergelijken in Landenne? Geholpen door deze website vind je eenvoudig alle beschikbare energie aanbieders als bijv. Watz en Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Landenne de laagste prijs biedt. Voorts tref je op deze website praktische informatie over zaken zoals stroomtarieven en info over het gasvrij maken van jouw woning. Verder vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Andenne
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,426
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenvergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparing loopt op tot € 250,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Landenne?

Wij zien enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Landenne. Van Antargaz tot aanbieders zoals Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 20 providers. Deze zijn allemaal aangesloten op het net van Ideg. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke energie-organisaties er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Landenne is voor jouw situatie? Geef hieronderde gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, gas & stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van de energiehunter vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Landenne, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Geholpen door filters in onze vergelijker achterhaal je zonder problemen een energiecontract dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Landenne

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Goede klantenservice

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van energie-organisaties en de tarieven zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er meerdere netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Landenne betreft Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Andenne valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Landenne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Andenne
 • CV Merk: Watts
 • Groene stroom: 19,40%
 • Centrale postcode: 5300
 • Verbruik Mazout: 2930 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,426
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-landenne

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste de basisinformatie. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Landenne is het gemiddelde verbruik ong. 1585 m3 & 3435 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze details hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contractduur kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Meestal loont het om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle interessante energie aanbieders. Bij ieder contract tref jij gegevens over herkomst energie, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Landenne, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die matcht met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende aanbieding gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van het energiebedrijf. Zoals www.essent.be of www.poweo.be. Jouw toekomstige energieonderneming regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Landenne


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €255 bonus betekenen. Evenwel, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter tref je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Praktisch advies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktisch advies 3: was met waterbesparing
 • Bespaartip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: profiteer van gratis daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Landenne. Zodoende bespaar je het meeste geld. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Landenne. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij alle jaren deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert jouw nieuwe gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bedrijven als Eneco, Essent + Comfort Energy. Tevens beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw aanstaande gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij deze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.engie.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Via voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Landenne vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Landenne en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Landenne

Bijna alle organisaties leveren inmiddels groene stroom in Landenne. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Kies dan zeker weten “Groene Energie uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Landenne vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Andenne zien we meerdere initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5300. In deze buurt kan je meer en meer met financiële bonussen deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Poweo vergelijken.