Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Andenne

Meteen energie vergelijken in Andenne? Dankzij onze vergelijker vind je snel en simpel alle bekende aanbieders. Je kunt denken aan Watz en Antargaz. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Andenne voor jou de beste prijs heeft. Bovendien tref je op onze website nuttige info info over topics zoals energieaansluitingen en variabele of vaste tarieven. Daarnaast bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Andenne
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,422
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende aanbieders naast elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Gemiddelde besparing van € 435,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Andenne?

We zien nogal wat energieleveranciers actief in de regio Andenne. Van Engie tot bijvoorbeeld Ecopower, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In maart 2024 kan je kiezen uit om en nabij 20 organisaties. Zij nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke energieleveranciers in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Andenne is op dit moment? Voer hierna de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Toch, gas & stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de energievergelijker vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Andenne, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Met behulp van jouw input in de Energiehunter bekijken jullie simpel en snel een energiecontract dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Andenne

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van aanbieders en de energietarieven verschillen per regio. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders van het net actief zijn. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Andenne heet Ideg. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Andenne valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Andenne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Andenne
 • CV ketel: Cenvax
 • Groene stroom: 0,274%
 • Postcode: 5300
 • Verbruik Mazout: 1630 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,422
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-andenne

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de basisinformatie. Onder andere de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Andenne gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1540 m3 en 3350 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je genereert. Al deze zaken dragen bij aan het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Ten opzichte van contracten kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans kan het uit om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle verkrijgbare energie aanbieders. Van alle abonnementen lees jij details met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Andenne, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire kortingsactie in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de website van het bedrijf. O.a. www.engie.be of www.belpower.be. Jouw nieuwe leverancier regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Andenne


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €275 besparen. Daarentegen, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina bekijk je 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Tip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Advies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bezuinigadvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Tip 5: kies voor een klokthermostaat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Andenne. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En soms ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Andenne. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij een jaarcontract ontvang je elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk faciliteert de toekomstige aanbieder het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent en ook Belpower. Hierna kies je de ingangsdatum (start levering). Je aanstaande maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door energiehunter.be achterhaal je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Andenne vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Andenne en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Andenne

Het merendeel van de energieleveranciers faciliteren ondertussen groene stroom in Andenne. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat bedrijven een groen beleid hanteren? Gebruik dan een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Andenne vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Andenne onderscheiden we nogal wat stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5300. In deze plaats kan je meer en meer met financiële bonussen bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over OCTA+.


Alle plaatsen in deze gemeente