Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Fosses-La-Ville

Snel online energie vergelijken in Fosses-La-Ville? Dankzij onze vergelijker doorzoek je snel en simpel alle grote energiebedrijven als bijv. Essent en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Fosses-La-Ville de laagste prijs hanteert. Verder verzamel je via de energievergelijker belangrijke info over thema’s als bijv. energiebesparing in huis en uitleg over jouw energierekening. Tevens vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Fosses-La-Ville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,416
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende organisaties bij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparingen mogelijk tot wel € 410,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Fosses-La-Ville?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in Fosses-La-Ville. Van Engie tot aanbieders zoals Mega, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 25 organisaties. Deze energieleveranciers gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke leveranciers je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Fosses-La-Ville is voor jouw situatie? Geef hierna jouw eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, gas & stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wenst elke consument een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van de energietarievenvergelijker vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Fosses-La-Ville, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Geholpen door keuzes in de vergelijkingstool zoeken jullie moeiteloos een energiecontract dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Fosses-La-Ville

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Online prijs berekenen

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten energie-organisaties en de vergoedingen verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Elke beheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Fosses-La-Ville is Ideg. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Fosses-La-Ville valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Fosses-La-Ville

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Fosses-La-Ville
 • Populaire CV: Bosch
 • Aandeel duurzaam: 0,268%
 • Hoofdpostcode: 5070
 • Mazout verbruik: 1570 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,416
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-fosses-la-ville

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste je contactgegevens. Onder andere omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Fosses-La-Ville is dat gemiddeld 1510 m3 plus 3320 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten beïnvloeden het energietarief.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Ten aanzien van contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin is het verstandig om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij alle pakketten lees je data als type energie, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Fosses-La-Ville, en de eventuele korting. Kies de organisatie die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante kortingsactie tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.essent.be of www.trevion.be. Jouw toekomstige energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Fosses-La-Ville


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €340 besparen. Maar, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be profiteer je van 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: apparaten uitschakelen
 • Advies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaartip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Advies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Advies 5: Benut de pompschakelaar

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Fosses-La-Ville. Dan realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. In algemene zin worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En tevens wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Fosses-La-Ville. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij een jaarcontract krijg jij elke 12 maanden zo’n concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt je nieuwe energiemaatschappij de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Essent en ook ZENO. Hierna bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jullie nieuwe aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door deze website ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Dankzij lage prijzen en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Fosses-La-Ville vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Fosses-La-Ville en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Fosses-La-Ville

Veel organisaties bieden onderhand groene stroom in Fosses-La-Ville. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groene Energie uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Fosses-La-Ville vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Fosses-La-Ville kennen we vele plannen volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5070. In deze woonplaats kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Woning met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Elegant prijzen maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente