Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lierneux

Gemakkelijk energie vergelijken in Lierneux? Dankzij de Energiehunter check je probleemloos alle relevante energie aanbieders als Essent en Antargaz. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Lierneux de laagste prijs biedt. Tevens lees je op energiehunter.be bruikbare informatie over onderwerpen als het ideale overstapmoment en vaste of variabele tarieven. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lierneux
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,412
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle energiebedrijvenvergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparing loopt op tot € 310,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Lierneux?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in de regio Lierneux. Van Lampirus tot aan Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment kun je kiezen uit circa 40 maatschappijen. Zij maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Tecteo. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas en stroom bedrijven je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lierneux is op dit moment? Vul moeiteloos jouw gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er stroom en gas storingen, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Via de vergelijkingstool vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Lierneux, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van filteren in de prijzenvergelijker vinden jullie moeiteloos een energie-abonnement dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Lierneux

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: Altijd inzicht in het verbruik
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas & stroom leveranciers en de kosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders actief zijn. Elke netbeheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Lierneux betreft Tecteo. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Lierneux valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Lierneux

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Lierneux
 • CV ketel: Junkers
 • Groene energie: 0,264%
 • Postcode: 4990
 • Mazout consumptie: 1530 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,412
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-lierneux

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met de standaard informatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Lierneux ligt dat gemiddeld op circa 1490 m3 en 3300 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot contracten heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. In algemene zin is het gunstiger om jaarlijks weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle populaire energie aanbieders. Bij ieder abonnement zoek jij data met betrekking tot herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Lierneux, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die past bij jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een goede leverancier tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de energieleverancier. Denk aan www.octaplus.be of www.belpower.be. De betreffende energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Lierneux


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €370 voordeel geven. Desondanks, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be bieden wij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: wassen op 30 graden
 • Advies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bezuinigadvies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bezuinigtip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Lierneux. Zo realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. In de regel worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Lierneux. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elk jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verwerkt je aankomende gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste partij. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris of natuurlijk Ebem. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie toekomstige energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via de energievergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.antargaz.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Lierneux vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Lierneux en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Lierneux

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen ondersteunen onderwijl groene stroom in Lierneux. Toch is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Lierneux vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Lierneux onderscheiden we nogal wat projectenbinnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4990. In deze omgeving kan je soms zeer betaalbaar meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Mega prijzen maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente