Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Arbrefontaine

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Arbrefontaine? Met behulp van deze website doorzoek je overzichtelijk alle relevante energie aanbieders als bijvoorbeeld Essent en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Arbrefontaine de laagste prijs biedt. Ook check je via de energievergelijker praktische informatie over topics als bijvoorbeeld maatschappijen en info over duurzame energie. Tevens geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lierneux
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,45
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar tot wel € 315,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Arbrefontaine?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Arbrefontaine. Dat loopt van Poweo tot aanbieders zoals Luminus, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik zijn het zo’n 30 energieleveranciers. Deze energieleveranciers gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke energie-organisaties er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Arbrefontaine is in april 2024? Vul gelijk jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas en stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een storing, dan wil je dat er meteen transparantie is. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Door middel van onze energie vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Arbrefontaine, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Aan de hand van jouw input in de vergelijkingstool vinden jullie gemakkelijk een energieovereenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Arbrefontaine

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas en stroom maatschappijen en de energiekosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Arbrefontaine heet Tecteo. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Lierneux is de aardgas netbeheerder Niet Beschikbaar. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Arbrefontaine

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Lierneux
 • CV Merk: Baxi
 • Aandeel groen: 33,90%
 • Centrale postcode: 4990
 • Mazout consumptie: 2170 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,45
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-arbrefontaine

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste je huis en woningdetails. Onder andere de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Arbrefontaine is dat gemiddeld 1410 m3 en nog eens 3485 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. De genoemde zaken beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande prijszekerheid kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle grote leveranciers en contracten. Bij elk abonnement achterhaal jij details zoals type energie, type contract, de prijzen van gas en elektra in Arbrefontaine, en de overstapbonus. Kies de partij die aansluit op jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een passende prijsaanbieding beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Bijv. www.energie2030.be + www.trevion.be. De nieuwe energiemaatschappij regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Arbrefontaine


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €265 voordeel geven. Desondanks, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Via de energiehunter lees je 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bespaartip 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Praktische tip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Praktische tip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Advies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Arbrefontaine. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Arbrefontaine. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk verzorgt de aankomende leverancier de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste of voordeligste partij. Bedrijven als Eneco, Lampiris en ook Eni. Daarnaast neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Je toekomstige gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Via energiehunter.be tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Arbrefontaine vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Arbrefontaine en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Arbrefontaine

Het gros van de energie aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Arbrefontaine. Op dit front is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Kies dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Arbrefontaine vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Lierneux bestaan er tegenwoordig steeds meer stappen volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4990. In deze plaats kan je soms extra voordelig meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Watz abonnement.