Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rahier

Snel online energie vergelijken in Rahier? Door gebruik te maken van de Energiehunter tref je supersnel alle interessante energieleveranciers zoals Eneco & Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Rahier de laagste prijs hanteert. Daarnaast bekijk je via onze vergelijker bruikbare info over topics zoals energiebesparing in huis en info over een energieneutrale woning. Daarbij verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Stoumont
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,449
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenbij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 310,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Rahier?

Er zijn flink wat energieleveranciers beschikbaar in Rahier. Dit loopt van Lampirus tot een speler als Mega, de keuze is enorm. In juli 2024 kun je kiezen uit circa 30 providers. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Intermosane Wallonie. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke energieleveranciers actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rahier is? Voer hierna je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas en stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Bij gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van onze tarievencheck bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Rahier, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Geholpen door selecties maken in de energievergelijker vind jij verrassend eenvoudig een product dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Rahier

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de tarieven verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Rahier betreft Intermosane Wallonie. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Stoumont is de netbeheerder van het gas Niet Beschikbaar. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Rahier

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Stoumont
 • CV ketel: AWB
 • Aandeel groen: 33,80%
 • Postcode: 4987
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2160 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,449
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-rahier

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met de basisinfo. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Rahier ligt dit gemiddeld op 1405 m3 + 3480 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult werken door in de energiekosten.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het een goed idee om ieder jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle interessante energiebedrijven. Bij alle abonnementen tref je voorwaarden als herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Rahier, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele korting gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.energie2030.be of natuurlijk www.eni.com. De gekozen aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Rahier


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €255 rendement bieden. Desalniettemin, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Hieronder vind je 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bespaartip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bezuinigtip 3: was met waterbesparing
 • Bespaaradvies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bespaaradvies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Rahier. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Rahier. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans regelt je geselecteerde energiemaatschappij het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en neem de beste leverancier. Denk aan Eneco, ENGIE + Energy People. Vervolgens beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jullie betreffende gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door energiehunter.be check je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Rahier vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Rahier en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Rahier

Veel organisaties bieden momenteel groene stroom in Rahier. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Rahier vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Stoumont kennen we vele initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4987. In deze woonplaats kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Mega abonnement.