Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lorcé

Meteen energie vergelijken in Lorcé? Dankzij energiehunter.be tref je supersnel alle relevante leveranciers zoals Luminus en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Lorcé het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien tref je op onze website nuttige info info over zaken als leveranciers en handige bespaartips. Ook geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Stoumont
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,448
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke organisaties eenvoudig vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparing loopt op tot € 210,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Lorcé?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Lorcé. Van Eneco tot bijvoorbeeld Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment tellen we ruim 20 organisaties. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Intermosane Wallonie. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lorcé is voor jouw verbruik? Geef hieronderde privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas & stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Met behulp van de energievergelijker achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Lorcé, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van selecties in de vergelijkingstool achterhaal jij probleemloos een abonnement dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Lorcé

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Online facturen bekijken

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van organisaties en de energietarieven zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders service verlenen. Elke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Lorcé heet Intermosane Wallonie. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Stoumont wordt transport van het aardgas beheerd door Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Lorcé

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Stoumont
 • Populair merk: Agpo
 • Aandeel duurzaam: 33,70%
 • Postcodegebied: 4987
 • Gem. mazout: 2150 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,448
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-lorce

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Lorcé is dat gemiddeld 1400 m3 & 3475 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. De data die je invult hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracttermijn kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het verstandig om elke 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle interessante energiebedrijven. Van ieder pakket tref jij informatie aangaande type energie, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Lorcé, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante prijsaanbieding beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.lampiris.be en www.trevion.be. Jouw toekomstige maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Lorcé


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €335 bonus betekenen. Maar, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be lees jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: kouder douchen
 • Tip 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Advies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Praktische tip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Lorcé. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Lorcé. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je alle jaren een hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak regelt de nieuwe organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Onder andere Eneco, ENGIE + Ebem. Tevens selecteer je de startdatum van het abonnement. Je toekomstige gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Middels de Energiehunter achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Super simpel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via lage prijzen en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Lorcé vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Lorcé en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Lorcé

Veel energiemaatschappijen faciliteren inmiddels groene stroom in Lorcé. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Ga dan voor de optie “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Lorcé vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Stoumont bestaan er diverse opdrachten rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4987. In deze buurt kan je vaak heel gunstig meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Luminus abonnement.