Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Stoumont

Op je gemak energie vergelijken in Stoumont? Via deze website achterhaal je moeiteloos alle verkrijgbare leveranciers als bijvoorbeeld Luminus & Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Stoumont de laagste prijs hanteert. Verder bekijk je op deze website praktische informatie over thema’s als bijv. wat een geschikt overstapmoment is en de slimme meter. Verder verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Stoumont
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,411
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Gemiddelde besparing van € 200,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Stoumont?

Er zijn erg veel energieleveranciers voorhanden in Stoumont. Van Antargaz tot aan Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 30 aanbieders. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Stoumont is op dit moment? Geef gelijk de gevraagde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, energiemaatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de vergelijkingstool vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Stoumont, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij de keuzevakjes in onze vergelijker checken jullie gemakkelijk een overeenkomst dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Stoumont

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas & stroom aanbieders en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders van het net diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Stoumont betreft Tecteo. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Stoumont is de netbeheerder van het gas Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Stoumont

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Stoumont
 • CV ketel: Elco
 • Aandeel groen: 0,263%
 • Hoofdpostcode: 4987
 • Mazout consumptie: 1520 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,411
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-stoumont

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste jouw basisgegevens. Dit gaat over het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Stoumont is dat gemiddeld 1485 m3 & 3510 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van looptijd kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Vaak is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle mogelijke energie aanbieders. Bij elk abonnement zoek jij gegevens als oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Stoumont, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die past bij jouw budget.

 5. Stap online over

  Een mooie prijsaanbieding beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.essent.be of www.wasewind.be. De gekozen energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Stoumont


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €365 besparen. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Hieronder vind je 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: kies voor vloerverwarming
 • Praktische tip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Advies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bespaaradvies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Praktisch advies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers vinden: regel jaarlijks het overstappen in Stoumont. Dan is de besparing het grootst. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld is het principe: contracten voor een langere periode zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Stoumont. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert je betreffende energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een beschikbare energieleverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris en ook Ebem. Vervolgens selecteer je de ingangsdatum (start levering). Je aanstaande leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de Energiehunter achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.belpower.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lage kosten en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Stoumont vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Stoumont en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Stoumont

Het gros van de organisaties ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Stoumont. Echter is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Ga dan voor de optie “Groen uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Stoumont vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Stoumont bestaan er tegenwoordig allerlei projectenrondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4987. In deze woonplaats kan je wellicht financieel aantrekkelijk bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Luminus prijzen maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente