Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Stavelot

Zonder problemen energie vergelijken in Stavelot? Dankzij deze website achterhaal je probleemloos alle beschikbare energieleveranciers als o.a. OCTA+ & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Stavelot het goedkoopste contract aanbiedt. Verder bekijk je op onze website handige info over zaken zoals overstappen en salderen. Daarbij geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Stavelot
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,409
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 220,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Stavelot?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in Stavelot. Dit varieert van Eneco tot Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 20 organisaties. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas en stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Stavelot is? Voer hieronderde gevraagde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap meteen over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze prijzencheck bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Stavelot, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Geholpen door de keuzevakjes in de tool vindt men zonder problemen een contract dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Stavelot

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten aanbieders en de kosten verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Stavelot heet Tecteo. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Stavelot valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Stavelot

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Stavelot
 • Populair merk: Bulex
 • Aandeel groen: 0,261%
 • Centrale postcode: 4970
 • Verbruik stookolie: 1500 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,409
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-stavelot

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dit zijn aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Stavelot ligt dat gemiddeld op circa 1475 m3 en 3500 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Deze factoren beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Normaal loont het om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle grote aanbieders van energie. Van elk pakket zie jij details met betrekking tot soort energie, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Stavelot, en de eventuele korting. Selecteer de partij die past bij jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een goede korting tegengekomen? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.energie2030.be + www.ebem.be. Jouw nieuwe maatschappij regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Stavelot


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €270 winst geven. Maar, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina bekijk je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Advies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bezuinigtip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bespaartip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Praktische tip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Stavelot. Zodoende is de besparing het grootst. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Stavelot. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak regelt de toekomstige leverancier het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en neem de goedkoopste energieleverancier. Zoals Eneco, Lampiris en ook Comfort Energy. Vervolgens neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). De betreffende gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Via energiehunter.be achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lage prijzen en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Stavelot vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Stavelot en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Stavelot

Het merendeel van de energieleveranciers ondersteunen inmiddels groene stroom in Stavelot. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene energie heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat organisaties echt helemaal groen zijn? Selecteer dan de optie “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Stavelot vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Stavelot zien we vele acties volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4970. In deze omgeving kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Eneco prijzen maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente