Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Aywaille

Gemakkelijk energie vergelijken in Aywaille? Geholpen door deze website tref je eenvoudig alle beschikbare aanbieders als Essent en Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Aywaille de laagste prijs hanteert. Voorts tref je via de energievergelijker belangrijke info over items zoals energiegebruik in de regio en variabele of vaste tarieven. Tevens verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Aywaille
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,406
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende providers gemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 390,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Aywaille?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Aywaille. Dat loopt van Lampirus tot en met Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 20 providers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Interest/Interost. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke bedrijven je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Aywaille is? Voer hieronderde gevraagde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de energiehunter tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Aywaille, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij selecties maken in de Energiehunter vind je eenvoudig een contract dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Aywaille

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de onkosten zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Aywaille is Interest/Interost. De tarieven van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Aywaille valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Aywaille

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Aywaille
 • CV Merk: Weishaupt
 • Aandeel groen: 0,258%
 • Postcodegebied: 4920
 • Aantal mazout liters: 2980 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,406
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-aywaille

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In Aywaille is het gemiddelde verbruik ong. 1460 m3 en 3485 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Met betrekking tot prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Normaliter is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle populaire energiebedrijven. Bij elk abonnement tref jij voorwaarden aangaande type energie, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Aywaille, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die past bij jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een relevante kortingsactie in het lijstje? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de energieleverancier. Bijv. www.octaplus.be + www.aspiravi.be. De door jou gekozen energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Aywaille


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €380 besparen. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be lees je 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: neem tochtweringen
 • Bezuinigtip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Advies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Praktisch advies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Praktische tip 5: profiteer van gratis daglicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze experts geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Aywaille. Zodoende is de besparing het grootst. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En misschien wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Aywaille. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verzorgt je gekozen energie-aanbieder de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE of Trevion. Vervolgens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie nieuwe gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij www.energiehunter.be achterhaal je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij lage kosten en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Aywaille vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Aywaille en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Aywaille

Een groot deel van de energie aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Aywaille. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene energie label draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer dan zeker weten “Groene Energie uit België”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Aywaille vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Aywaille bestaan er meerdere opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4920. In deze woonplaats kan je soms zeer betaalbaar meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Lees de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Antargaz prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente