Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Harzé

Snel energie vergelijken in Harzé? Middels www.energiehunter.be doorzoek je gemakkelijk alle grote energieleveranciers als Luminus en Antargaz. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Harzé de laagste prijs biedt. Ook vergaar je op deze pagina praktische info over thema’s als bijv. energiebelastingen en info over de enkele of dubbele meter. Ook geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Aywaille
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,434
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire organisaties bij elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 460,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Harzé?

We zien meer en meer energieleveranciers in Harzé. Van Lampirus tot aanbieders zoals Mega, de keuze is enorm. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 25 energieleveranciers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van de leidingen van Interest/Interost. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke organisaties er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Harzé is in mei 2024? Vul eenvoudig de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep wenst elke consument een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Middels onze prijzencheck check je rap de goedkoopste energieleverancier van Harzé, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Via keuzes in de Energiehunter bekijken jullie verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Harzé

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De condities van energiemaatschappijen en de tarieven zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Harzé heet Interest/Interost. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Aywaille wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Harzé

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Aywaille
 • CV Merk: Rendamax
 • Groene stroom: 32,30%
 • Hoofdpostcode: 4920
 • Aantal mazout liters: 2010 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,434
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-harze

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met de basisinformatie. Dat betreft omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Harzé bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1535 m3 en 3405 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent contracttermijn kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Normaal is het gunstiger om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu een handig overzicht met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij ieder abonnement bekijk je specificaties over herkomst energie, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Harzé, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie leverancier in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de leverancier. Zoals www.luminus.be en ook www.trevion.be. De nieuwe energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Harzé


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €255 korting realiseren. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna vind jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bezuinigadvies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Praktisch advies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bespaartip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bezuinigtip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Harzé. Zodoende ben je het voordeligst uit. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen switchen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En tevens wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt werkt het zo: meerjarige contracten zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Harzé. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans verwerkt jouw nieuwe maatschappij de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en neem de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Denk aan Luminus, Essent + Comfort Energy. Hierna beslis je over de startdatum van het abonnement. Je aankomende energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van de energievergelijker ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.elegant.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lage kosten en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Harzé vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Harzé en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Harzé

Veel organisaties bieden onderhand groene stroom in Harzé. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Harzé vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Aywaille bestaan er tegenwoordig diverse plannen met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4920. In deze regio kan je soms financieel aantrekkelijk meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Huis met zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Eneco tarieven.