Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken La Reid

Zonder problemen energie vergelijken in La Reid? Dankzij energiehunter.be vind je snel en simpel alle beschikbare energie aanbieders. Je kunt denken aan Watz & Lampirus. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in La Reid prijstechnisch het meest interessant is. Ook bekijk je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over onderwerpen als stroomtarieven en zakelijke energie. Daarnaast geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Theux
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,431
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende bedrijven naast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 490,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in La Reid?

We zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in La Reid. Dat gaat van Lampirus tot en met Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 20 organisaties. Zij werken uitsluitend met het netwerk van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke maatschappijen je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in La Reid is voor jouw situatie? Voer snel de gevraagde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, gas & stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Met behulp van onze handige vergelijker bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van La Reid, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Door middel van keuzes in de vergelijkingstool bekijken jullie eenvoudig een energiecontract dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in La Reid

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Eigen account

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas & stroom maatschappijen en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er veel netbeheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in La Reid heet Tecteo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Theux valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures La Reid

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Theux
 • CV Merk: Oertli
 • Groene energie: 32,00%
 • Postcode: 4910
 • Aantal mazout liters: 1980 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,431
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-la-reid

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk de standaard informatie. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom La Reid ligt dat gemiddeld op circa 1520 m3 en 3390 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Deze aspecten beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen is het een goed idee om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle grote maatschappijen en contracten. Bij ieder contract lees jij informatie m.b.t. type energie, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in La Reid, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire aanbieder tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Denk aan www.lampiris.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De nieuwe energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in La Reid


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €260 korting realiseren. Daarentegen, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder check je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bespaartip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bezuinigtip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Praktische tip 4: geen open haard gebruiken.
 • Praktische tip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in La Reid. Dan is de besparing het grootst. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, wisselen, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. In algemene zin worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten geldt in de basis: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor La Reid. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang jij jaarlijks een scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verzorgt je geselecteerde energie-aanbieder het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste energiemaatschappij. Bedrijven als Luminus, Lampiris + Aspiravi. Vervolgens bespreek je de startdatum van het abonnement. Je nieuwe gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via de Energiehunter check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lage prijzen en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven La Reid vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in La Reid en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in La Reid

Veel bedrijven bieden vandaag de dag groene stroom in La Reid. Echter is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan een filter voor “Groen uit NL”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in La Reid vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Theux zien we verscheidene projectenrondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4910. In deze woonplaats kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Luik helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Antargaz contract.