Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Fraipont

Op je gemak energie vergelijken in Fraipont? Middels www.energiehunter.be ontdek je moeiteloos alle verkrijgbare energie aanbieders als Engie en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Fraipont voor jou de beste prijs heeft. Bovendien check je op onze website handige info over zaken zoals tarieven en uitleg over jouw energierekening. Ook vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Trooz
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,427
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Eenvoudig besparen tot wel € 375,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Fraipont?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Fraipont. Van Antargaz tot aan Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In juni 2024 is het aanbod ongeveer 20 organisaties. Zij gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Tecteo. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke energiemaatschappij in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Fraipont is voor jouw situatie? Vul hieronderjouw eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, energie-organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van de energiehunter vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Fraipont, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Geholpen door jouw input in de tool zoek je gemakkelijk een energieovereenkomst dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Fraipont

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Online energiesimulator
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Handige website

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen juni 2024)

De condities van gas & stroom bedrijven en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er verscheidene beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Fraipont is Tecteo. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Trooz is de aardgas netbeheerder Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Fraipont

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Trooz
 • Populair merk: Ferroli
 • Groene stroom: 31,60%
 • Centrale postcode: 4870
 • Aantal mazout liters: 1940 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,427
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-fraipont

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Fraipont is dit gemiddeld zo’n 1500 m3 + 3370 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken werken door in het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contractduur kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. In de regel loont het om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten tref je voorwaarden over soort energie, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Fraipont, en de eventuele korting. Kies de organisatie die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede aanbieder in het lijstje? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.octaplus.be of www.poweo.be. De nieuwe energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Fraipont


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €325 korting realiseren. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be tref je 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: korter douchen
 • Advies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Advies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bespaartip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Praktisch advies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Fraipont. Zo bespaar je het meeste geld. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. In de regel kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Fraipont. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elk jaar zo’n hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak regelt de betreffende gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een nieuwe energieaanbieder. Onder andere Eneco, Lampiris + Ebem. Tevens kies je de ingangsdatum (start levering). De toekomstige organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Aan de hand van lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Fraipont vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Fraipont en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Fraipont

Veel maatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Fraipont. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven een groen beleid hanteren? Selecteer dan de selectie “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Fraipont vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Trooz bestaan er tegenwoordig nogal wat acties met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4870. In deze buurt kan je vaak tegen een gunstig tarief meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk details over Lampirus contract.