Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wegnez

Zonder problemen energie vergelijken in Wegnez? Door gebruik te maken van energiehunter.be tref je overzichtelijk alle grote aanbieders als o.a. OCTA+ en Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Wegnez prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast check je via de energievergelijker nuttige informatie informatie over thema’s zoals maatschappijen en vaste of variabele tarieven. Ook geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Pepinster
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,424
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparingen mogelijk tot wel € 465,00.

Moeiteloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Wegnez?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Wegnez. Dit varieert van Antargaz tot Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags tellen we ruim 20 leveranciers. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Intermosane Wallonie. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas & stroom leveranciers actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wegnez is in juni 2024? Voer vlug jouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, gas & stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Via onze handige vergelijker ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Wegnez, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Aan de hand van filters in de tarievenvergelijker ontdek je zonder problemen een energiecontract dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Wegnez

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De producten van bedrijven en de tarieven zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Wegnez is Intermosane Wallonie. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Pepinster valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Wegnez

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Pepinster
 • CV Merk: Chappee
 • Groene energie: 31,30%
 • Hoofdpostcode: 4860
 • Gem. mazout: 1910 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,424
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-wegnez

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je contactgegevens. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Wegnez ligt dat gemiddeld op circa 1485 m3 plus 3355 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Deze aspecten zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. In de regel loont het om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu de totaallijst met alle mogelijke energie aanbieders. Bij alle contracten vind je gegevens m.b.t. herkomst energie, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Wegnez, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een goede aanbieder tegengekomen? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de energieleverancier. Zoals www.essent.be of natuurlijk www.ecopower.be. De nieuwe energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Wegnez


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €295 besparen. Toch, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Via onze hunters vind jij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Advies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Tip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Advies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bezuinigtip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Wegnez. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Vaak worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Wegnez. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij een jaarcontract ontvang je elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt je betreffende energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste energieaanbieder. Bijv. OCTA+, ENGIE en Elegant. Ook beslis je over de startdatum van het abonnement. Jullie nieuwe energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij de energievergelijker bekijk je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.lampiris.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door voordelige tarieven en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Wegnez vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Wegnez en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Wegnez

De meeste aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Wegnez. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Wegnez vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Pepinster onderscheiden we nogal wat initiatievenrondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4860. In deze plaats kan je meer en meer financieel aantrekkelijk deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Luik volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Luminus contract.