Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gemmenich

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Gemmenich? Geholpen door onze website check je snel en simpel alle grote energieleveranciers als OCTA+ & Poweo. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Gemmenich de laagste prijs biedt. Verder tref je op onze website bruikbare info over topics als bijv. maatschappijen en vaste en variabele tarieven. Bovendien geven wij handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Plombières
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,42
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende bedrijven naast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Eenvoudig besparen tot wel € 425,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Gemmenich?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in Gemmenich. Van Antargaz tot bijvoorbeeld Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag tellen we ruim 30 maatschappijen. Deze aanbieders lopen allemaal via de leidingen van Interest/Interost. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gemmenich is voor jouw situatie? Voer moeiteloos jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, gas en stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Via onze energie vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Gemmenich, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van filters in de prijzenvergelijker zoeken jullie eenvoudig een abonnement dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Gemmenich

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Denkt met jou mee over besparen
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

De producten van energie-organisaties en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Iedere beheerder van het net heeft weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Gemmenich heet Interest/Interost. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Plombières valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Gemmenich

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Plombières
 • CV Merk: Baxi
 • Groene energie: 30,90%
 • Postcode: 4851
 • Verbruik stookolie: 1870 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,42
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-gemmenich

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Dat betreft grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Gemmenich is dat gemiddeld 1465 m3 & 3335 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande prijszekerheid kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Meestal is het verstandig om jaarlijks weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle populaire aanbieders van energie. Bij alle contracten check jij voorwaarden zoals herkomst energie, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Gemmenich, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie aanbieder beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de aanbieder. Zoals www.energie2030.be en ook www.antargaz.be. De gekozen energie-partij zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Gemmenich


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €255 voordeel geven. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina bekijk jij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Praktische tip 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bespaartip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bezuinigtip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Gemmenich. Zo betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En wellicht beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Gemmenich. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verwerkt je toekomstige maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de beste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris of natuurlijk Energie 2030. Daarna neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. De aanstaande energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Geholpen door onze vergelijker ontdek je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.engie.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Gemmenich vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Gemmenich en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Gemmenich

Het merendeel van de bedrijven bieden onderhand groene stroom in Gemmenich. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Gemmenich vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Plombières bestaan er nogal wat projectenmet een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4851. In deze woonplaats kan je wellicht extra voordelig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk ook Engie contract.