Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Henri-Chapelle

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Henri-Chapelle? Met behulp van deze website tref je probleemloos alle beschikbare bedrijven. Voorbeelden zijn Mega en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Henri-Chapelle voor jou de beste prijs heeft. Verder bekijk je via de energievergelijker bruikbare info over zaken als de netbeheerder en uitleg over jouw energierekening. Verder verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Welkenraedt
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,416
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparingen mogelijk tot wel € 285,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Henri-Chapelle?

We zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Henri-Chapelle. Dit varieert van Poweo tot en met Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. In april 2024 is het aanbod ongeveer 35 maatschappijen. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Interest/Interost. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Henri-Chapelle is in april 2024? Vul gelijk de benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v onze energie vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Henri-Chapelle, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v filteren in de prijzenvergelijker ontdekt men zonder problemen een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Henri-Chapelle

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas & stroom leveranciers en de energiekosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder hanteert eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Henri-Chapelle is Interest/Interost. De kosten van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Welkenraedt is de aardgas netbeheerder Niet Beschikbaar. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Henri-Chapelle

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Welkenraedt
 • CV ketel: Wolf
 • Aandeel groen: 30,50%
 • Hoofdpostcode: 4841
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1830 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,416
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-henri-chapelle

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Begin met de basisinfo. Dit gaat over de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Henri-Chapelle ligt dit gemiddeld op 1445 m3 en 3315 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Dit alles hebben effect op het energietarief.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracten heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen kan het uit om ieder jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle grote aanbieders van energie. Bij elk contract achterhaal jij informatie als herkomst energie, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Henri-Chapelle, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een geldige actie gevonden? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de energie-onderneming. Zoals www.lampiris.be + www.ecopower.be. Jouw aanstaande leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Henri-Chapelle


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €335 winst geven. Toch, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters check jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: isoleer CV-leidingen
 • Praktische tip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Tip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Praktisch advies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Praktische tip 5: minder vaak een warm bad nemen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Henri-Chapelle. Daarna bespaar je het meeste geld. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Henri-Chapelle. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij 1 jarige contracten ontvang je elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken regelt je aanstaande gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en kies een nieuwe partij. Denk aan Eneco, ENGIE en ook Elegant. Hierna beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Je toekomstige energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij onze vergelijker bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.wasewind.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Henri-Chapelle vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Henri-Chapelle en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Henri-Chapelle

Een groot deel van de energiemaatschappijen faciliteren inmiddels groene stroom in Henri-Chapelle. Toch is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Neem dan een filter voor “Groen uit NL”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Henri-Chapelle vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Welkenraedt zijn er allerlei stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4841. In deze buurt kan je meer en meer relatief goedkoop participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Huis met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Check ook onze 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Comfort Energy.