Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bilstain

Op je gemak energie vergelijken in Bilstain? Met behulp van energiehunter.be vind je supersnel alle beschikbare bedrijven. Voorbeelden zijn Essent en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Bilstain voor jou de beste prijs heeft. Verder lees je op deze pagina handige info over thema’s als maatschappijen en verschillende contracttypes. Ook bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Limbourg
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,413
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 260,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Bilstain?

Er zijn flink wat energieleveranciers in Bilstain. Dat gaat van Lampirus tot aan OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag tellen we ruim 25 maatschappijen. Deze energieleveranciers gebruiken allen het netwerk van Interest/Interost. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bilstain is in april 2024? Vul moeiteloos jouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas & stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een stroomstoring, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk ook naar service. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Aan de hand van de energietarievenvergelijker vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Bilstain, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels keuzes in de tool bekijk jij moeiteloos een abonnement dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Bilstain

 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas en stroom aanbieders en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er verscheidene netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Bilstain heet Interest/Interost. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Limbourg is de huidige netbeheerder van het aardgas Niet Beschikbaar. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Bilstain

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Limbourg
 • Populaire CV: Junkers
 • Aandeel groen: 30,20%
 • Postcode: 4831
 • Verbruik Mazout: 1800 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,413
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-bilstain

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste de basisinfo. Dit gaat over het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Bilstain bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1430 m3 en 3300 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Deze details beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Door de bank genomen loont het om ieder jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle populaire energie aanbieders. Bij elk pakket zoek jij info zoals type stroom/gas, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Bilstain, en de eventuele korting. Selecteer de partij die past bij jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een populaire actie gevonden? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van het energiebedrijf. Onder andere www.essent.be of natuurlijk www.ebem.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Bilstain


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €255 opleveren. Evenwel, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder bekijk je 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Praktische tip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Praktisch advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Praktische tip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Praktisch advies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Bilstain. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En wellicht krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Bilstain. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij 1 jarige contracten krijg je alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verwerkt je nieuwe aanbieder het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en selecteer de voordeligste aanbieder. Onder andere Eneco, ENGIE of natuurlijk Aspiravi. Ook bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jouw gekozen maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via onze vergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.luminus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Via voordelige prijzen en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Bilstain vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Bilstain en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Bilstain

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers bieden onderhand groene stroom in Bilstain. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval zeker voor “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Bilstain vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Limbourg bestaan er allerlei acties binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4831. In deze buurt kan je soms zeer betaalbaar deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Mega.