Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Heusy

Meteen energie vergelijken in Heusy? Geholpen door onze website achterhaal je overzichtelijk alle verkrijgbare aanbieders als o.a. Essent en Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Heusy het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens bekijk je op deze pagina nuttige informatie informatie over topics als leveranciers en vaste of variabele tarieven. Bovendien geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Verviers
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,411
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende providers gemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 480,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Heusy?

We zien nogal wat energieleveranciers actief in de regio Heusy. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aan Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. In mei 2024 is het aanbod ongeveer 30 energieleveranciers. Zij werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Interest/Interost. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heusy is die past bij jouw verbruik? Geef gelijk de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Door middel van onze energie ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Heusy, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van selecties in de prijzenvergelijker detecteren jullie simpel en snel een energieproduct dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Heusy

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Online account
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Transparante prijzen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van gas en stroom aanbieders en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er veel beheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net verwerkt zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Heusy heet Interest/Interost. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Verviers is de huidige netbeheerder van het aardgas Niet Beschikbaar. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Heusy

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Verviers
 • Populair merk: De Dietrich
 • Groene stroom: 30,00%
 • Hoofdpostcode: 4802
 • Mazout consumptie: 1780 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,411
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-heusy

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Heusy is dit gemiddeld zo’n 1420 m3 en 3505 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Dikwijls is het een goed idee om jaarlijks een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle interessante energieleveranciers. Bij ieder abonnement zoek jij info met betrekking tot type stroom/gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Heusy, en de eventuele korting. Kies de leverancier die past bij jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante actie in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Onder andere www.lampiris.be + www.trevion.be. De betreffende energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Heusy


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €345 korting realiseren. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina tref jij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: led-lampen gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bespaartip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Praktisch advies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Praktische tip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Heusy. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Heusy. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken regelt je gekozen maatschappij het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste aanbieder. Denk aan Eneco, ENGIE en ook Trevion. Hierna kies je de ingangsdatum (start levering). Je aanstaande gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij www.energiehunter.be ontdek je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.luminus.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Heusy vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Heusy en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Heusy

Tal van organisaties bieden momenteel groene stroom in Heusy. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Heusy vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Verviers bestaan er tegenwoordig vele acties binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4802. In deze buurt kan je wellicht heel gunstig meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook OCTA+.