Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Petit-Rechain

Snel energie vergelijken in Petit-Rechain? Geholpen door de energievergelijker doorzoek je overzichtelijk alle beschikbare energieleveranciers. Je kunt denken aan Engie en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Petit-Rechain prijstechnisch het meest interessant is. Ook check je op onze website waardevolle informatie over zaken zoals de netbeheerder en info over een energieneutrale woning. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Verviers
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,408
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenbij elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Gemiddelde besparing van € 480,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Petit-Rechain?

We zien een groot aantal energieleveranciers actief in Petit-Rechain. Dit loopt van Antargaz tot bijvoorbeeld Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment is het aanbod ongeveer 40 organisaties. Deze leveranciers gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Interest/Interost. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke gas & stroom aanbieders er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Petit-Rechain is op dit moment? Voer gemakkelijk de privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, energieleveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Middels onze energie check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Petit-Rechain, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van keuzes in onze vergelijker zoek jij probleemloos een product dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Petit-Rechain

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De condities van leveranciers en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder gebruikt weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Petit-Rechain is Interest/Interost. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Verviers is de aardgas netbeheerder Tecteo. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Petit-Rechain

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Verviers
 • CV ketel: ACV
 • Aandeel groen: 29,70%
 • Postcode: 4800
 • Gem. mazout: 1750 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,408
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-petit-rechain

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dit zijn omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Petit-Rechain is dat gemiddeld 1405 m3 plus 3490 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Meestal is het een goed idee om eens per jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle interessante energiebedrijven. Van alle pakketten bekijk jij specificaties zoals herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Petit-Rechain, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een passende leverancier in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de energieleverancier. Onder andere www.luminus.be en ook www.ecopower.be. De gekozen energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Petit-Rechain


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €390 opleveren. Desalniettemin, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder bieden wij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: let op het energielabel
 • Bespaaradvies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Advies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bezuinigtip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaaradvies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Petit-Rechain. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Let op, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Vaak worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Petit-Rechain. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij 1 jarige contracten ontvang jij elke 12 maanden een concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt je nieuwe aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Denk aan OCTA+, Lampiris en Elegant. Vervolgens bespreek je de startdatum van het abonnement. Je geselecteerde gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van de Energiehunter tref je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van voordelige tarieven en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Petit-Rechain vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Petit-Rechain en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Petit-Rechain

Veel organisaties leveren inmiddels groene stroom in Petit-Rechain. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven een groen beleid hanteren? Kies in dat geval zeker weten “Groen uit NL”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Petit-Rechain vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Verviers zijn er nogal wat initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4800. In deze buurt kan je in toenemende mate met financiële bonussen participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Engie.