Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Reuland

Gemakkelijk energie vergelijken in Reuland? Aan de hand van onze website tref je snel en simpel alle bekende leveranciers. Je kunt denken aan Engie & Belpower. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Reuland de scherpste prijs kan bieden. Tevens bekijk je via onze vergelijker nuttige info info over onderwerpen als energiebesparing in huis en tips om jouw huis te verduurzamen. Voorts geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Burg-Reuland
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,404
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire bedrijven bij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 500,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Reuland?

Er zijn flink wat energieleveranciers in Reuland. Dat loopt van Lampirus tot OCTA+, de keuze is enorm. In mei 2024 kan je kiezen uit om en nabij 25 energieleveranciers. Deze energieleveranciers gebruiken allen de leidingen van Interest/Interost. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke energie-organisaties mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Reuland is voor jouw verbruik? Voer direct jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, energiebedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als een storing, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Middels onze prijzencheck ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Reuland, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Via selecties in de prijzenvergelijker achterhaal je moeiteloos een contract dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Reuland

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De producten van aanbieders en de onkosten zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer andere onkosten voor transport. De netbeheerder van het stroom in Reuland heet Interest/Interost. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Burg-Reuland is de aardgas netbeheerder Tecteo. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten over Reuland

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Burg-Reuland
 • CV ketel: Rendamax
 • Aandeel duurzaam: 29,30%
 • Centrale postcode: 4790
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1710 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,404
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-reuland

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Dit gaat over aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Reuland is dat gemiddeld 1590 m3 + 3470 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. De data die je invult beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Vaak kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij ieder contract vind je gegevens m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Reuland, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die matcht met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een goede kortingsactie tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de maatschappij. Zoals www.luminus.be of www.eneco.be. De betreffende aanbieder zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Reuland


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €385 korting realiseren. Echter, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina tref je 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: sluit de klep van de open haard
 • Bezuinigtip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Advies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bezuinigtip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Praktische tip 5: laat lichten niet onnodig branden

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Reuland. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En wellicht beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Reuland. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elk jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt jouw nieuwe maatschappij het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een nieuwe energieleverancier. Onder andere Eneco, ENGIE en ook Comfort Energy. Tevens kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw betreffende leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Via de energievergelijker ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energie2030.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Middels voordelige prijzen en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Reuland vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Reuland en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Reuland

Een groot deel van de energie aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Reuland. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Reuland vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Burg-Reuland zien we allerlei opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4790. In deze regio kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Comfort Energy prijzen mei 2024.