Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Burg-Reuland

Snel online energie vergelijken in Burg-Reuland? Dankzij www.energiehunter.be tref je overzichtelijk alle interessante energie aanbieders als bijvoorbeeld Luminus & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Burg-Reuland de beste deal heeft! Voorts verzamel je via de Energiehunter praktische info over thema’s zoals energieproblemen en de slimme meter. Verder komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Burg-Reuland
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,391
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenin een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 465,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Burg-Reuland?

Wij zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Burg-Reuland. Van Lampirus tot een speler als Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment tellen we ruim 20 maatschappijen. Zij zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Interest/Interost. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke gas en stroom bedrijven mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Burg-Reuland is voor jouw situatie? Vul eenvoudig de gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Via de vergelijkingstool bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Burg-Reuland, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels de keuzevakjes in de Energiehunter zoek je zonder problemen een product dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Burg-Reuland

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Verstand van zaken!
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Goede klantenservice

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De producten van energiebedrijven en de onkosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders van het net actief zijn. Elke beheerder verwerkt weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Burg-Reuland betreft Interest/Interost. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Burg-Reuland is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Burg-Reuland

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Burg-Reuland
 • CV Merk: Brotje
 • Groene stroom: 0,243%
 • Centrale postcode: 4790
 • Verbruik stookolie: 2830 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,391
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-burg-reuland

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dit gaat over gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Burg-Reuland ligt dat gemiddeld op circa 1590 m3 & 3410 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken hebben invloed op het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Betreffende prijs zekerheden kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter kan het uit om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle erkende aanbieders van energie. Bij alle contracten bekijk je info met betrekking tot soort energie, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Burg-Reuland, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige leverancier beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Zoals www.lampiris.be en ook www.eneco.be. Jouw nieuwe energieleverancier regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Burg-Reuland


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €265 opleveren. Desondanks, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be vind jij vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Tip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaaradvies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Tip 4: rolluiken gebruiken.
 • Tip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Burg-Reuland. Dan ben je het voordeligst uit. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen wisselen, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Burg-Reuland. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verwerkt de nieuwe leverancier het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Bijv. Eneco, Lampiris of natuurlijk Antargaz. Daarna selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie gekozen energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via energiehunter.be ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.engie.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Middels voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Burg-Reuland vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Burg-Reuland en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Burg-Reuland

Een groot deel van de leveranciers faciliteren vandaag de dag groene stroom in Burg-Reuland. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor de selectie “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Burg-Reuland vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Burg-Reuland kennen we vele opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4790. In deze omgeving kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler plaatsen
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Comfort Energy duurzame energie.


Alle plaatsen in deze gemeente