Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Butgenbach

Eenvoudig energie vergelijken in Butgenbach? Met behulp van de Energiehunter vergelijk je probleemloos alle grote energiebedrijven als o.a. Luminus & Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Butgenbach de laagste prijs hanteert. Ook vergaar je op deze website praktische informatie over thema’s als bijvoorbeeld energiegebruik in de regio en verschillende contractsoorten. Daarnaast geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Butgenbach
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,387
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenin een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 285,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Butgenbach?

We zien steeds meer energieleveranciers in Butgenbach. Dat gaat van Antargaz tot bijvoorbeeld Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel kun je kiezen uit circa 25 leveranciers. Deze bedrijven gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom aanbieders mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Butgenbach is die past bij jouw verbruik? Geef snel je persoonlijke gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas & stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Dankzij onze prijzencheck check je snel de goedkoopste energieleverancier van Butgenbach, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij filters in onze vergelijker zoeken jullie simpel en snel een contract dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Butgenbach

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen februari 2024)

De beschikbare producten gas en stroom bedrijven en de tarieven kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er diverse beheerders actief zijn. Elke netbeheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Butgenbach is Tecteo. De prijzen van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Butgenbach is de aardgas netbeheerder Tecteo. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Butgenbach

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Butgenbach
 • CV Merk: Agpo
 • Groene stroom: 0,239%
 • Postcodegebied: 4750
 • Aantal mazout liters: 2790 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,387
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-butgenbach

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Onder andere het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Butgenbach is het gemiddelde verbruik ong. 1570 m3 plus 3390 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Deze aspecten dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Rondom abonnementen kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Door de bank genomen loont het om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle grote aanbieders van energie. Bij ieder abonnement tref jij data met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Butgenbach, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire aanbieder gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.lampiris.be of www.antargaz.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Butgenbach


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan tot wel €380 opleveren. Desondanks, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder tref jij 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: kouder douchen
 • Bespaaradvies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Praktische tip 3: sloffen dragen in huis.
 • Praktische tip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Praktische tip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Butgenbach. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men switchen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Butgenbach. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je jaarlijks zo’n hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verwerkt je betreffende energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de voordeligste energieaanbieder. Zoals OCTA+, Essent en ook Trevion. Daarnaast selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. De betreffende energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van onze website ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.watz.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Butgenbach vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Butgenbach en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Butgenbach

Tal van energieleveranciers leveren onderwijl groene stroom in Butgenbach. Op dit front zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Kies dan zeker weten “Groene energie uit NL”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Butgenbach vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Butgenbach zien we steeds meer projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4750. In deze buurt kan je wellicht extra voordelig meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen integreren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Luminus duurzame energie.


Alle plaatsen in deze gemeente