Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kelmis

Gemakkelijk energie vergelijken in Kelmis? Middels energiehunter.be vergelijk je eenvoudig alle relevante maatschappijen als bijv. Mega en Comfort Energy. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Kelmis de scherpste prijs kan bieden. Ook bekijk je via onze vergelijker praktische info over onderwerpen als bijv. de overstapservice en verschillende contractsoorten. Ook verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kelmis
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,385
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenin een overzicht
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Gemiddelde besparing van € 420,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Kelmis?

We zien een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Kelmis. Van Engie tot Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag tellen we ruim 20 leveranciers. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het netwerk van Tecteo. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas en stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kelmis is op dit moment? Voer gelijk de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, energiemaatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van de energiehunter achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Kelmis, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Middels selecties maken in de tool detecteert men moeiteloos een overeenkomst dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Kelmis

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Vaste energieprijzen
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas & stroom organisaties en de vergoedingen zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders van het net op deze markt werken. Elke beheerder rekent eigen prijsstellingen voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Kelmis heet Tecteo. De prijzen van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Kelmis wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Kelmis

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Kelmis
 • Populair merk: Wolf
 • Aandeel duurzaam: 0,237%
 • Hoofdpostcode: 4720
 • Aantal mazout liters: 2770 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,385
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-kelmis

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Kelmis is het gemiddelde verbruik ong. 1560 m3 en 3380 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Met betrekking tot prijszekerheid kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. In algemene zin is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle populaire energie aanbieders. Bij elk abonnement achterhaal jij info zoals soort energie, type contract, de prijzen van gas en elektra in Kelmis, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante korting tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Zoals www.essent.be of natuurlijk www.eni.com. De gekozen leverancier zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Kelmis


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €285 voordeel geven. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters profiteer je van 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Praktische tip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bespaartip 3: dekens op de bank leggen.
 • Bezuinigtip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Praktische tip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Kelmis. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En vaak is er sprake van een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Kelmis. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert de betreffende organisatie de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste energieaanbieder. Zoals Eneco, Lampiris of natuurlijk Belpower. Ook kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw geselecteerde energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van de Energiehunter ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.poweo.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lage prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Kelmis vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Kelmis en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Kelmis

Het gros van de energieleveranciers verschaffen vandaag de dag groene stroom in Kelmis. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Neem dan de optie “Groen uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Kelmis vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Kelmis zien we diverse acties binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4720. In deze buurt kan je vaak extra voordelig bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Installeren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Eneco duurzame energie.


Alle plaatsen in deze gemeente