Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Blégny

Direct energie vergelijken in Blégny? Aan de hand van onze website doorzoek je probleemloos alle beschikbare bedrijven. Voorbeelden zijn Luminus & Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Blégny de laagste prijs biedt. Tevens vergaar je via onze vergelijker nuttige info info over topics als o.a. het ideale overstapmoment en handige bespaartips. Daarbij komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Blégny
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,380
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle grote organisaties in een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar tot wel € 290,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Blégny?

We zien flink wat energieleveranciers actief in de regio Blégny. Van Essent tot aanbieders zoals Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment is het aanbod ongeveer 20 aanbieders. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke gas & stroom leveranciers je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Blégny voor jou is? Vul moeiteloos de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas en stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v onze energie check je direct de goedkoopste energieleverancier van Blégny, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Via selecties maken in de vergelijkingstool vindt men probleemloos een abonnement dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Blégny

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Online energiesimulator
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Online account
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van organisaties en de energiekosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer andere tarieven voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Blégny betreft Tecteo. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Blégny wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Blégny

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Blégny
 • Populair merk: De Dietrich
 • Groene stroom: 0,232%
 • Hoofdpostcode: 4670
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2720 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,380
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-blegny

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Blégny gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1535 m3 + 3355 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Betreffende abonnementen kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij elk pakket zoek jij info zoals soort stroom/gas, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Blégny, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede korting tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de onderneming. Zoals www.energie2030.be en ook www.ecopower.be. De nieuwe energiemaatschappij regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Blégny


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €345 korting realiseren. Evenwel, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be bieden wij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: een afwasteil gebruiken
 • Bespaartip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Praktisch advies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Bezuinigadvies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bespaartip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Blégny. Op die manier is de besparing het grootst. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Meestal worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Blégny. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verzorgt je geselecteerde leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste leverancier. Bedrijven als Luminus, Lampiris en ZENO. Bij de volgende stap bepaal je de startdatum van het abonnement. Jullie toekomstige energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij de energievergelijker achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.essent.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door lagere tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Blégny vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Blégny en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Blégny

Veel bedrijven ondersteunen momenteel groene stroom in Blégny. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval het filter “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Blégny vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Blégny zijn er diverse opdrachten rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4670. In deze buurt kan je wellicht heel gunstig meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Elegant vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente