Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mortier

Zonder problemen energie vergelijken in Mortier? Dankzij de Energiehunter tref je moeiteloos alle verkrijgbare energiebedrijven. Voorbeelden zijn Essent en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Mortier de laagste prijs hanteert. Daarnaast lees je op deze website waardevolle info over zaken zoals verbruik in de regio en duurzame verwarmingsbronnen. Ook vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Blégny
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,372
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparingen mogelijk tot wel € 225,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Mortier?

Wij zien enorm veel energieleveranciers in Mortier. Dat loopt van Lampirus tot en met Watz, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig zijn het zo’n 30 maatschappijen. Zij lopen allemaal via de infrastructuur van Tecteo. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke bedrijven actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mortier voor jou is? Vul snel de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, gas & stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van de energievergelijker vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Mortier, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v keuzes in de tool ontdek jij eenvoudig een contract dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Mortier

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten energie-organisaties en de tarieven kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er meerdere netbeheerders actief zijn. Elke beheerder gebruikt weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Mortier is Tecteo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Blégny wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Mortier

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Blégny
 • Populaire CV: Pelgrim
 • Groene energie: 26,10%
 • Postcode: 4670
 • Mazout consumptie: 2900 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,372
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-mortier

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Mortier is dit gemiddeld zo’n 1430 m3 en 3310 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Deze factoren beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Ten opzichte van prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. In algemene zin is het voordeliger om ieder jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle verkrijgbare energiebedrijven. Van ieder pakket bekijk je data aangaande soort stroom/gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Mortier, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte aanbieder beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de maatschappij. Zoals www.engie.be + www.aspiravi.be. Jouw nieuwe aanbieder zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Mortier


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €285 opleveren. Evenwel, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters tref jij 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: let op het energielabel
 • Tip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bezuinigtip 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bezuinigadvies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Tip 5: combineer verschillende kleuren was

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Mortier. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En misschien is er sprake van een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Mortier. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elke 12 maanden een dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verzorgt je aankomende aanbieder het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor de voordeligste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE of Ebem. Bij de volgende stap neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. De betreffende aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van energiehunter.be check je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.energypeople.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij lage prijzen en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Mortier vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Mortier en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Mortier

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Mortier. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Gebruik dan de optie “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Mortier vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Blégny bestaan er tegenwoordig nogal wat plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4670. In deze plaats kan je in toenemende mate zeer betaalbaar meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen installeren
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Engie duurzame energie.