Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Xhendelesse

Gemakkelijk energie vergelijken in Xhendelesse? Geholpen door energiehunter.be ontdek je snel en simpel alle beschikbare bedrijven als o.a. Essent en Lampirus. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Xhendelesse de scherpste prijs kan bieden. Verder vind je op deze pagina handige informatie over thema’s als bijvoorbeeld de overstapservice en de slimme meter. Ook vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Herve
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,369
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende leveranciersbij elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 395,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Xhendelesse?

Wij zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Xhendelesse. Dit loopt van Poweo tot aan Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel is het aanbod ongeveer 40 maatschappijen. Deze leveranciers gebruiken allen het net van Intermosane Wallonie. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Xhendelesse is? Voer gelijk de eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas en stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Met behulp van de energievergelijker ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Xhendelesse, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van filteren in de energievergelijker achterhaal jij moeiteloos een energieovereenkomst dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Xhendelesse

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energiemaatschappijen en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder rekent zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Xhendelesse is Intermosane Wallonie. De kosten voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Herve wordt transport van het aardgas beheerd door Tecteo. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Xhendelesse

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Herve
 • CV ketel: Itho Daalderop
 • Groene stroom: 25,80%
 • Postcodegebied: 4652
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2870 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,369
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-xhendelesse

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Start met je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Xhendelesse is dat gemiddeld 1415 m3 en nog eens 3510 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Deze details hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot looptijd zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Normaal is het voordeliger om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle mogelijke energiebedrijven. Bij elk pakket zie je info met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Xhendelesse, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die in lijn is met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte prijsaanbieding beschikbaar? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.octaplus.be + www.ebem.be. Jouw aanstaande energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Xhendelesse


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €335 winst geven. Toch, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be check je 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Praktische tip 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bespaartip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bespaaradvies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Xhendelesse. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Xhendelesse. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert de geselecteerde maatschappij het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Denk aan Eneco, ENGIE en Ecopower. Tevens neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jouw geselecteerde energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van de Energiehunter achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Xhendelesse vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Xhendelesse en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Xhendelesse

Bijna alle bedrijven leveren inmiddels groene stroom in Xhendelesse. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen een groene strategie voeren? Kies in dat geval zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Xhendelesse vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Herve onderscheiden we allerlei acties met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4652. In deze woonplaats kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Check ook Elegant vergelijken.