Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Julémont

Op je gemak energie vergelijken in Julémont? Door gebruik te maken van onze vergelijker achterhaal je overzichtelijk alle grote leveranciers als Luminus & Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Julémont voor jou de beste prijs heeft. Tevens vergaar je op energiehunter.be nuttige informatie informatie over zaken als energiebelastingen en verschillende contractsoorten. Verder geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Herve
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,367
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire providers naast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparingen mogelijk tot wel € 225,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Julémont?

Wij zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Julémont. Dat loopt uiteen van Poweo tot een speler als Luminus, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 20 aanbieders. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het net van Intermosane Wallonie. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Julémont is voor jouw verbruik? Geef gelijk de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, energiebedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van onze prijzencheck tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Julémont, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Middels jouw input in de energievergelijker zoek je verrassend eenvoudig een abonnement dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Julémont

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van leveranciers en de energietarieven zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Julémont betreft Intermosane Wallonie. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Herve is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Julémont

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Herve
 • CV Merk: Ferroli
 • Groene stroom: 25,60%
 • Centrale postcode: 4650
 • Mazout consumptie: 2850 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,367
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-julemont

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Julémont ligt dit gemiddeld op 1405 m3 en 3500 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Deze factoren bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Wat betreft prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. In de regel is het verstandig om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle grote aanbieders van energie. Van alle pakketten zoek je informatie zoals type energie, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Julémont, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante kortingsactie gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de onderneming. Zoals www.luminus.be en www.energypeople.be. Jouw nieuwe leverancier zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Julémont


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €315 korting realiseren. Desondanks, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna vind jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: de verwarming omlaag doen
 • Bespaartip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bespaartip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bezuinigtip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Praktisch advies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Julémont. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt werkt het zo: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Julémont. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren een hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verwerkt je gekozen energiemaatschappij het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste leverancier. Onder andere OCTA+, Lampiris en Trevion. Daarna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw toekomstige gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Middels lagere tarieven en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Julémont vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Julémont en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Julémont

Het gros van de aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Julémont. Toch kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen 100% transparant zijn? Kies dan zeker weten “Groen uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Julémont vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Herve bestaan er nogal wat plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4650. In deze buurt kan je vaak relatief goedkoop meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Luik volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Lampirus vergelijken.