Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grand-Rechain

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Grand-Rechain? Via deze website achterhaal je eenvoudig alle erkende energieleveranciers als bijv. Engie & Lampirus. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Grand-Rechain de laagste prijs biedt. Verder lees je via onze vergelijker belangrijke info over zaken als tarieven van energie * gas en info over duurzame energie. Bovendien vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Herve
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,366
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Enorme besparingen tot wel € 335,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Grand-Rechain?

Wij zien meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Grand-Rechain. Dit varieert van Essent tot een speler als Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment zijn het zo’n 25 aanbieders. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het net van Intermosane Wallonie. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grand-Rechain voor jou is? Geef snel de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas & stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk ook naar service. Onderaan de streep wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door onze energie achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Grand-Rechain, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van filteren in de prijzenvergelijker checken jullie eenvoudig een abonnement dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Grand-Rechain

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Automatische levering
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas en stroom organisaties en de kosten wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Grand-Rechain heet Intermosane Wallonie. De tarieven voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Herve is de aardgas netbeheerder Tecteo. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Grand-Rechain

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Herve
 • Populaire CV: Fasto
 • Groene stroom: 25,50%
 • Hoofdpostcode: 4650
 • Aantal mazout liters: 2840 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,366
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-grand-rechain

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Grand-Rechain is dat gemiddeld 1400 m3 en 3495 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Deze aspecten zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Betreffende prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Doorgaans loont het om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle interessante energie aanbieders. Van ieder contract check jij data zoals soort energie, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Grand-Rechain, en de overstapbonus. Selecteer de partij die matcht met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele leverancier tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.engie.be + www.ecopower.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Grand-Rechain


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €345 korting realiseren. Maar, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Via onze hunters profiteer je van vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bespaaradvies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Advies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bezuinigtip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bespaaradvies 5: neem een klokthermostaat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Grand-Rechain. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Meestal worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap is het principe: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Grand-Rechain. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert de gekozen energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en kies de voordeligste partij. Bijv. OCTA+, ENGIE en Antargaz. Hierna kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie gekozen maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van onze website ontdek je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door lage kosten en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Grand-Rechain vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Grand-Rechain en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Grand-Rechain

Een aanzienlijk deel van de aanbieders bieden onderhand groene stroom in Grand-Rechain. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groene Energie uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Grand-Rechain vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Herve bestaan er nogal wat opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4650. In deze buurt kan je soms extra voordelig deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Watz vergelijken.