Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tignée

Op je gemak energie vergelijken in Tignée? Dankzij onze website doorzoek je eenvoudig alle beschikbare energieleveranciers. Voorbeelden zijn Essent en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Tignée de beste deal heeft! Daarbij vergaar je op energiehunter.be waardevolle info over onderwerpen zoals energiegebruik in de regio en info over het gasvrij maken van jouw woning. Verder geven wij handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Soumagne
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,361
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparingen mogelijk tot wel € 465,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Tignée?

Er zijn flink wat energieleveranciers in Tignée. Dit varieert van Lampirus tot een speler als Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 35 leveranciers. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke leveranciers er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tignée is voor jouw situatie? Voer eenvoudig jouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas & stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v onze handige vergelijker achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Tignée, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Geholpen door jouw input in de tool vind jij eenvoudig een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Tignée

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Prima klantendienst

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas & stroom organisaties en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er meerdere netbeheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Tignée heet Tecteo. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Soumagne wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Feiten over Tignée

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Soumagne
 • CV ketel: Benraad
 • Aandeel groen: 25,00%
 • Hoofdpostcode: 4630
 • Mazout verbruik: 2790 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,361
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-tignee

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Tignée ligt dat gemiddeld op circa 1580 m3 en 3470 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Normaliter is het slim om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij ieder pakket check je specificaties als soort stroom/gas, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Tignée, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die klopt met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede aanbieder tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.lampiris.be + www.belpower.be. De gekozen maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Tignée


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €330 winst geven. Evenwel, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Onderstaand profiteer je van 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: draai geen halve wasjes
 • Praktisch advies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktische tip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Praktische tip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bezuinigtip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Tignée. Daarna betaal je het minst voor je energie. Desondanks, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten geldt in de basis: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Tignée. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je jaarlijks deze hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans regelt jouw gekozen maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE en ook Energy People. Tevens selecteer je de ingangsdatum van het contract. Jullie betreffende energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door goedkope tarieven en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Tignée vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Tignée en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Tignée

Een groot deel van de energieleveranciers faciliteren vandaag de dag groene stroom in Tignée. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat organisaties echt helemaal groen zijn? Selecteer dan het filter “Groene energie uit NL”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Tignée vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Soumagne kennen we vele acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4630. Als inwoner van deze plaats kan je soms tegen een gunstig tarief bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Installeren van een zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Essent vergelijken.