Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ayeneux

Gemakkelijk energie vergelijken in Ayeneux? Door gebruik te maken van energiehunter.be tref je supersnel alle grote aanbieders. Voorbeelden zijn Mega & Antargaz. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Ayeneux prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij vind je via de Energiehunter handige informatie over topics zoals wat een geschikt overstapmoment is en slimme thermostaten. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Soumagne
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,459
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Enorme besparingen tot wel € 255,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Ayeneux?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in de regio Ayeneux. Van Essent tot een speler als Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 25 energieleveranciers. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Tecteo. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke organisaties actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ayeneux is voor jouw situatie? Voer snel jouw gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas en stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Door middel van onze tarievencheck check je snel de goedkoopste energieleverancier van Ayeneux, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij selecties maken in de energievergelijker check jij probleemloos een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Ayeneux

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Automatische levering
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas en stroom leveranciers en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Ayeneux betreft Tecteo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Soumagne is de aardgas netbeheerder Tecteo. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Ayeneux

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Soumagne
 • CV Merk: AWB
 • Aandeel duurzaam: 24,80%
 • Postcode: 4630
 • Gem. mazout: 2770 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,459
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-ayeneux

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met de basisinformatie. Dit gaat over aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Ayeneux gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1570 m3 + 3460 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. De genoemde zaken zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande looptijd kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het slim om ieder jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle verkrijgbare energieleveranciers. Van ieder abonnement check je voorwaarden aangaande soort energie, type contract, de prijzen van gas en elektra in Ayeneux, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende aanbieding beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.energie2030.be en www.zeno.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Ayeneux


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €375 winst geven. Echter, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna bieden wij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: apparaten uitschakelen
 • Praktisch advies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bespaartip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bespaartip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bezuinigadvies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Ayeneux. Op die manier bespaar je het meeste geld. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in de basis: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Ayeneux. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij 1 jarige contracten ontvang jij ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt jouw gekozen gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en ga voor een nieuwe energiemaatschappij. Bijv. OCTA+, ENGIE of Poweo. Daarna bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). De nieuwe gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van www.energiehunter.be bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eneco.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Dankzij lagere tarieven en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Ayeneux vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Ayeneux en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Ayeneux

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers leveren op dit moment groene stroom in Ayeneux. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties een groene strategie voeren? Kies in dat geval het filter “Groene energie uit NL”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Ayeneux vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Soumagne zien we verscheidene initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4630. In deze woonplaats kan je soms extra voordelig meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen integreren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Antargaz diensten.