Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Queue-Du-Bois

Eenvoudig energie vergelijken in Queue-Du-Bois? Middels energiehunter.be ontdek je supersnel alle verkrijgbare energieleveranciers als o.a. Eneco en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Queue-Du-Bois prijstechnisch het meest interessant is. Ook vind je op deze pagina belangrijke informatie over thema’s als o.a. overstappen en uitleg over jouw energierekening. Verder verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beyne-Heusay
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,455
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire providers eenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Gemiddelde besparing van € 380,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Queue-Du-Bois?

Er zijn nogal wat energieleveranciers voorhanden in Queue-Du-Bois. Dat loopt van Engie tot Comfort Energy, de keuze is enorm. Hedendaags is het aanbod ongeveer 40 providers. Deze aanbieders gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom organisaties in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Queue-Du-Bois voor jou is? Geef gelijk jouw gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas en stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door middel van de energievergelijker tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Queue-Du-Bois, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van filters in de tarievenvergelijker achterhaalt men zonder problemen een energieovereenkomst dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Queue-Du-Bois

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Meer dan 150.000 klanten in België
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Online facturen bekijken
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas en stroom bedrijven en de onkosten verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er verschillende netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Queue-Du-Bois betreft Tecteo. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Beyne-Heusay valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Queue-Du-Bois

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Beyne-Heusay
 • CV ketel: Vaillant
 • Aandeel groen: 24,40%
 • Centrale postcode: 4610
 • Aantal mazout liters: 2730 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,455
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-queue-du-bois

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Allereerste je huis en woningdetails. Dit gaat over gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Queue-Du-Bois bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1550 m3 en nog eens 3440 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. In de regel kan het uit om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar een lijst met alle mogelijke energie aanbieders. Bij alle contracten achterhaal jij specificaties zoals oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de kostprijs van gas en elektra in Queue-Du-Bois, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante aanbieding gespot? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.luminus.be en www.belpower.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Queue-Du-Bois


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €370 opleveren. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder check je 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Praktisch advies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bespaartip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Praktische tip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bespaaradvies 5: zet de verwarming een graadje lager

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers geven als tip: maak een sport van het overstappen in Queue-Du-Bois. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Normaal worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Queue-Du-Bois. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg je alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken regelt jouw betreffende gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de beste aanbieder. Zoals Eneco, ENGIE + Antargaz. Bij de volgende stap neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jullie gekozen gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van onze vergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.trevion.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Queue-Du-Bois vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Queue-Du-Bois en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Queue-Du-Bois

Bijna alle bedrijven bieden inmiddels groene stroom in Queue-Du-Bois. Toch kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Neem dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Queue-Du-Bois vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Beyne-Heusay zien we allerlei stappen volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4610. In deze regio kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Check ook Lampirus diensten.