Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mortroux

Direct energie vergelijken in Mortroux? Met behulp van onze vergelijker tref je overzichtelijk alle verkrijgbare aanbieders. Voorbeelden zijn Eneco & Belpower. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Mortroux de beste deal heeft! Daarnaast tref je op onze website uitgebreide info over topics als bijv. stroomtarieven en info over het gasvrij maken van jouw woning. Tevens vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Dalhem
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,451
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar tot wel € 370,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Mortroux?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Mortroux. Dit varieert van Lampirus tot en met OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 35 organisaties. Zij gebruiken allen het net van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mortroux is? Vul direct jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een storing, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Geholpen door de energietarievenvergelijker ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Mortroux, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij filteren in de tool detecteren jullie simpel en snel een energieproduct dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Mortroux

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Eigen account

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van leveranciers en de kosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er allerlei beheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Mortroux is Tecteo. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Dalhem is de netbeheerder van het gas Niet Beschikbaar. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Mortroux

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Dalhem
 • Populair merk: De Dietrich
 • Aandeel groen: 24,00%
 • Centrale postcode: 4607
 • Verbruik stookolie: 2690 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,451
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-mortroux

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Start met de basisinfo. Dit zijn gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Mortroux ligt dit gemiddeld op 1530 m3 & 3420 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. De genoemde zaken hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracttermijn kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Door de bank genomen loont het om eens per jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle populaire aanbieders van energie. Van elk abonnement lees jij informatie met betrekking tot soort stroom/gas, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Mortroux, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige actie beschikbaar? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. O.a. www.essent.be + www.poweo.be. Jouw nieuwe energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Mortroux


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €255 winst geven. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina check je 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Advies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bezuinigadvies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bespaaradvies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Praktisch advies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Mortroux. Daarna betaal je het minst voor je energie. Toch, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Mortroux. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar deze dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw gekozen leverancier de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en neem een beschikbare energieleverancier. Bijv. Luminus, ENGIE + Energy People. Daarna bepaal je de startdatum van het abonnement. Jouw aankomende gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van de energievergelijker tref je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.antargaz.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door voordelige tarieven en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Mortroux vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Mortroux en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Mortroux

De meeste energieleveranciers bieden ondertussen groene stroom in Mortroux. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Mortroux vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Dalhem zijn er allerlei plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4607. In deze omgeving kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over OCTA+ diensten.