Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dalhem

Direct energie vergelijken in Dalhem? Dankzij energiehunter.be check je overzichtelijk alle bekende bedrijven zoals OCTA+ en Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Dalhem prijstechnisch het meest interessant is. Tevens check je via de energievergelijker praktische informatie over zaken als overstappen en info over duurzame energie. Daarbij komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Dalhem
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,375
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende providers eenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Gemiddelde besparing van € 485,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Dalhem?

We zien opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Dalhem. Van Lampirus tot Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 25 providers. Zij maken allemaal gebruik van het net van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke aanbieders actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dalhem is voor jouw situatie? Vul direct je persoonlijke gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas & stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Dankzij onze energie vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Dalhem, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Middels de keuzevakjes in de prijzenvergelijker zoeken jullie moeiteloos een energiecontract dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Dalhem

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de kosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Dalhem heet Tecteo. De kosten van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Dalhem is de huidige netbeheerder van het aardgas Niet Beschikbaar. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Dalhem

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Dalhem
 • Populair merk: Watts
 • Groene stroom: 0,227%
 • Centrale postcode: 4607
 • Mazout verbruik: 2670 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,375
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-dalhem

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met de basisinformatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Dalhem ligt dat gemiddeld op circa 1510 m3 en 3330 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent contractduur kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Normaal kan het uit om eens per jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle interessante energie aanbieders. Bij alle abonnementen zoek jij data met betrekking tot type stroom/gas, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Dalhem, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede aanbieder tegengekomen? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van het bedrijf. Zoals www.energie2030.be en ook www.eneco.be. Jouw toekomstige leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Dalhem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €300 besparen. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter check je 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Praktisch advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bezuinigadvies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Tip 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bespaartip 5: profiteer van gratis daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Dalhem. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Toch, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En daarnaast wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Dalhem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt de aankomende gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste leverancier. Denk aan Luminus, Lampiris en ook ZENO. Vervolgens bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jouw gekozen gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij de energievergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.engie.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Dalhem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Dalhem en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Dalhem

De meeste organisaties faciliteren inmiddels groene stroom in Dalhem. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan de selectie “Groen uit NL”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Dalhem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Dalhem zien we meerdere initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4607. Als inwoner van deze plaats kan je soms heel gunstig participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Luminus vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente