Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Modave

Meteen energie vergelijken in Modave? Geholpen door deze website doorzoek je probleemloos alle relevante maatschappijen als bijvoorbeeld Eneco & Lampirus. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Modave voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast tref je op deze website handige informatie over zaken als bijv. energieproblemen en variabele of vaste tarieven. Tevens geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Modave
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,372
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersonder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 450,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Modave?

Wij zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Modave. Van Engie tot een speler als Ecopower, er zijn opties bij de vleet. In maart 2024 is het aanbod ongeveer 30 aanbieders. Deze aanbieders werken uitsluitend met het netwerk van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke organisaties er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Modave is die past bij jouw verbruik? Voer gemakkelijk de privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas & stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van onze energie ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Modave, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Middels selecties maken in de tarievenvergelijker zoeken jullie probleemloos een energieovereenkomst dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Modave

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Prima klantendienst

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van aanbieders en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder heeft eigen prijsstellingen voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Modave is Tecteo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Modave is de aardgas netbeheerder Niet Beschikbaar. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Modave

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Modave
 • Populair merk: Pentec
 • Aandeel groen: 0,224%
 • Postcodegebied: 4577
 • Mazout: 2640 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,372
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-modave

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dat betreft samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Modave is dit gemiddeld zo’n 1495 m3 & 3315 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op het energietarief.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Normaliter is het verstandig om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle grote energie aanbieders. Van alle contracten zie jij specificaties zoals soort stroom/gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Modave, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante leverancier in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van het energiebedrijf. Bijv. www.octaplus.be of www.energypeople.be. De gekozen energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Modave


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €325 bonus betekenen. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina bekijk je 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Praktisch advies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Tip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Praktische tip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bezuinigadvies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Modave. Dan betaal je het minst voor je energie. Maar, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En misschien ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Modave. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij alle jaren een scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken faciliteert de betreffende gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en neem de goedkoopste aanbieder. Zoals Eneco, Lampiris + Comfort Energy. Daarnaast kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie nieuwe energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels voordelige tarieven en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Modave vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Modave en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Modave

Tal van organisaties bieden vandaag de dag groene stroom in Modave. Toch is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groene stroom uit België”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Modave vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Modave zien we allerlei stappen volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4577. In deze omgeving kan je soms tegen een gunstig tarief deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Essent vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente