Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nandrin

Snel energie vergelijken in Nandrin? Door gebruik te maken van energiehunter.be check je supersnel alle relevante bedrijven als bijvoorbeeld Watz & Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Nandrin de beste deal heeft! Tevens check je via de Energiehunter handige info over topics zoals de overstapservice en variabele of vaste tarieven. Ook vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Nandrin
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,368
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 355,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Nandrin?

We zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Nandrin. Van Eneco tot en met Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel tellen we ruim 25 energieleveranciers. Deze aanbieders lopen allemaal via de infrastructuur van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke energie-organisaties er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nandrin is? Geef gelijk jouw gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, gas & stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een storing, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van de energievergelijker tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Nandrin, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Middels jouw input in de prijzenvergelijker achterhaal je verrassend eenvoudig een product dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Nandrin

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Leverancier van hernieuwbare energie
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de energiekosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Nandrin heet Tecteo. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Nandrin valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Nandrin

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Nandrin
 • Populair merk: Itho Daalderop
 • Aandeel duurzaam: 0,22%
 • Postcodegebied: 4550
 • Mazout: 2600 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,368
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-nandrin

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Als eerste je huis en woningdetails. Dit gaat over omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Nandrin is dat gemiddeld 1475 m3 en 3510 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. De data die je invult bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Meestal is het gunstiger om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij ieder contract vind je informatie als oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de kostprijs van gas en elektra in Nandrin, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een geschikte aanbieder beschikbaar? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de energiemaatschappij. Denk aan www.octaplus.be of natuurlijk www.eneco.be. De nieuwe energieonderneming regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Nandrin


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €310 korting realiseren. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand bieden wij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: ventileer kort en bewust
 • Bespaartip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Tip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Praktisch advies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaaradvies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Nandrin. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Doorgaans worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En wellicht wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Nandrin. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verzorgt je aanstaande gas en stroom leverancier de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de voordeligste maatschappij. Zoals Eneco, ENGIE of natuurlijk Energy People. Daarna neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Je gekozen maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Dankzij de energievergelijker tref je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.belpower.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van voordelige prijzen en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Nandrin vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Nandrin en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Nandrin

Bijna alle maatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Nandrin. Echter kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies in dat geval het filter “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Nandrin vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Nandrin zien we steeds meer opdrachten binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4550. In deze regio kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Elegant diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente