Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Huy

Snel online energie vergelijken in Huy? Via onze website tref je overzichtelijk alle beschikbare bedrijven zoals Engie en Lampirus. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Huy de laagste prijs biedt. Voorts vind je op deze pagina nuttige info info over onderwerpen als o.a. energieproblemen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Voorts bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Huy
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,363
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties onder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Enorme besparingen tot wel € 445,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Huy?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Huy. Dat loopt uiteen van Eneco tot aan Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags is het aanbod ongeveer 35 energieleveranciers. Deze maatschappijen lopen allemaal via het net van Tecteo. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke maatschappijen er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Huy is op dit moment? Vul gemakkelijk de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk ook naar service. Uiteindelijk wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Via de energievergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Huy, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door selecties maken in de vergelijkingstool vind jij moeiteloos een overeenkomst dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Huy

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Online account
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Prettige klantendienst

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten energie-aanbieders en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer aparte prijzen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Huy is Tecteo. De kosten van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Huy valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Huy

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Huy
 • Populaire CV: Chappee
 • Aandeel duurzaam: 0,215%
 • Postcode: 4500
 • Gem. mazout: 2550 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,363
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-huy

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Huy is het gemiddelde verbruik ong. 1450 m3 & 3485 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen is het gunstiger om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu een lijst met alle mogelijke energieleveranciers. Bij elk abonnement tref jij gegevens zoals soort energie, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Huy, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die klopt met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie leverancier beschikbaar? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.octaplus.be en ook www.ebem.be. De nieuwe energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Huy


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €345 korting realiseren. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna lees jij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik niet de standby modus
 • Praktische tip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Praktische tip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Advies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Advies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Huy. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En vaak beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten werkt het zo: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Huy. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard faciliteert je geselecteerde energiemaatschappij het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een nieuwe partij. Denk aan Eneco, Essent + Trevion. Hierna bespreek je de ingangsdatum (start levering). De betreffende aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Via de energievergelijker ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.poweo.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Huy vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Huy en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Huy

Een groot deel van de bedrijven leveren momenteel groene stroom in Huy. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven 100% transparant zijn? Neem dan een filter voor “Groene Energie uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Huy vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Huy kennen we meerdere opdrachten met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4500. In deze buurt kan je soms tegen een gunstig tarief meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Luik volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Huis met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Luminus diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente