Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tihange

Snel online energie vergelijken in Tihange? Via onze website achterhaal je overzichtelijk alle bekende energieleveranciers als o.a. Mega & Aspiravi. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Tihange prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast bekijk je via de energievergelijker belangrijke info over onderwerpen als verschillende gasregio’s en info over duurzame energie. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Huy
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,406
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenin een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 495,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Tihange?

Wij zien best veel energieleveranciers beschikbaar in Tihange. Van Poweo tot een speler als Watz, er is gewoon veel te kiezen. In april 2024 zijn het zo’n 25 providers. Deze leveranciers gebruiken allen de infrastructuur van Tecteo. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas en stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tihange is in april 2024? Voer eenvoudig je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, gas & stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een storing, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v onze handige vergelijker vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Tihange, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Dankzij filteren in onze vergelijker checken jullie moeiteloos een energieovereenkomst dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Tihange

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Diverse looptijden
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom leveranciers en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er veel netbeheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Tihange betreft Tecteo. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Huy wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Tihange

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Huy
 • CV Merk: Fasto
 • Aandeel groen: 19,50%
 • Postcodegebied: 4500
 • Verbruik stookolie: 2240 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,406
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-tihange

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste je huis en woningdetails. Dit zijn de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Tihange ligt dat gemiddeld op circa 1510 m3 en 3410 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Deze factoren zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Gewoonlijk is het een goed idee om ieder jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij ieder contract lees jij data over herkomst van stroom en gas, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Tihange, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige actie gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.engie.be en www.zeno.be. De door jou gekozen energiemaatschappij regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Tihange


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €390 winst geven. Echter, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be lees jij 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bespaaradvies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bespaartip 4: rolluiken gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Tihange. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En wellicht beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland is het principe: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Tihange. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg je elke 12 maanden zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt jouw aankomende gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste energiemaatschappij. Denk aan Luminus, ENGIE of Energy People. Daarna selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw nieuwe leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij www.energiehunter.be bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Aan de hand van lage prijzen en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Tihange vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Tihange en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Tihange

Bijna alle organisaties faciliteren onderwijl groene stroom in Tihange. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan de optie “Groene energie uit NL”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Tihange vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Huy zien we allerlei initiatievenmet een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4500. In deze woonplaats kan je meer en meer tegen een gunstig tarief deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Watz afsluiten.