Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Horion-Hozémont

Meteen energie vergelijken in Horion-Hozémont? Met behulp van onze website vergelijk je probleemloos alle verkrijgbare maatschappijen als bijvoorbeeld Essent en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Horion-Hozémont prijstechnisch het meest interessant is. Ook vergaar je op onze website nuttige informatie informatie over zaken zoals het ideale overstapmoment en variabele of vaste tarieven. Ook vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Grâce-Hollogne
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,4
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenvergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparing loopt op tot € 480,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Horion-Hozémont?

Wij zien steeds meer energieleveranciers actief in Horion-Hozémont. Dat loopt van Poweo tot een speler als Mega, de keuze is enorm. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 40 energieleveranciers. Deze bedrijven lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Tecteo. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke energiebedrijven er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Horion-Hozémont is die past bij jouw verbruik? Voer hieronderde privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Dankzij de energietarievenvergelijker bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Horion-Hozémont, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van keuzes in de tarievenvergelijker bekijk je zonder problemen een product dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Horion-Hozémont

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Meerdere contracten

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energiemaatschappijen en de energiekosten verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er veel beheerders actief zijn. Elke beheerder gebruikt weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Horion-Hozémont betreft Tecteo. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Grâce-Hollogne wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Horion-Hozémont

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Grâce-Hollogne
 • Populaire CV: Baxi
 • Groene energie: 18,90%
 • Postcodegebied: 4460
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2180 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,4
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-horion-hozemont

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je contactgegevens. Onder andere samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Horion-Hozémont ligt dit gemiddeld op 1480 m3 & 3380 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Deze aspecten bepalen het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is een opsomming met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Van alle pakketten achterhaal je data aangaande soort stroom/gas, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Horion-Hozémont, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante korting gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. O.a. www.octaplus.be en www.belpower.be. De door jou gekozen maatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Horion-Hozémont


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €350 voordeel geven. Daarentegen, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be profiteer je van 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: nemen van led verlichting
 • Bezuinigtip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bespaaradvies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Advies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Praktische tip 5: kies voor een klokthermostaat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Horion-Hozémont. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Horion-Hozémont. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij 1 jarige contracten ontvang jij alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verzorgt jouw geselecteerde energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste energieleverancier. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris of Eni. Daarna kies je de startdatum van het abonnement. Jullie aanstaande leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij deze website ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.engie.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Met behulp van goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Horion-Hozémont vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Horion-Hozémont en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Horion-Hozémont

Tal van energiemaatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Horion-Hozémont. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Gebruik dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Horion-Hozémont vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Grâce-Hollogne onderscheiden we allerlei stappen met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4460. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer extra voordelig meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Engie afsluiten.