Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wihogne

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Wihogne? Via de Energiehunter doorzoek je snel en simpel alle interessante maatschappijen zoals Watz en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Wihogne de laagste prijs hanteert. Daarbij tref je via de Energiehunter praktische informatie over items als o.a. leveranciers en de slimme meter. Daarnaast komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Juprelle
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,394
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende bedrijven bij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 365,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Wihogne?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in Wihogne. Dat loopt uiteen van Poweo tot en met Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 25 energie aanbieders. Deze werken allemaal op basis van het net van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke bedrijven in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wihogne is? Geef snel de benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, gas & stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Middels onze handige vergelijker tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Wihogne, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v filteren in de tarievenvergelijker detecteer jij zonder problemen een contract dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Wihogne

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Online facturen bekijken
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De pakketten van aanbieders en de kosten zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Wihogne is Tecteo. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Juprelle is de aardgas netbeheerder Tecteo. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Wihogne

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Juprelle
 • Populaire CV: Remeha
 • Aandeel duurzaam: 18,30%
 • Postcodegebied: 4452
 • Gem. mazout: 2120 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,394
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-wihogne

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Start met je contactgegevens. Onder andere aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Wihogne gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1450 m3 en 3350 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Doorgaans is het verstandig om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle interessante energiebedrijven. Van elk contract bekijk je info over type stroom/gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Wihogne, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante kortingsactie gecheckt? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.octaplus.be en www.energypeople.be. De door jou gekozen energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Wihogne


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €265 rendement bieden. Toch, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be tref je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: sluit de klep van de open haard
 • Bespaartip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bespaartip 3: kies een slimme thermostaat
 • Praktisch advies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Praktisch advies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Wihogne. Zo bespaar je het meeste geld. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, switchen, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt werkt het zo: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Wihogne. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij 1 jarige contracten ontvang je elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal regelt je toekomstige energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste leverancier. Onder andere Luminus, Essent of Wase Wind. Vervolgens bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jullie betreffende energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels de Energiehunter check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energypeople.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van voordelige prijzen en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Wihogne vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Wihogne en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Wihogne

De meeste organisaties faciliteren inmiddels groene stroom in Wihogne. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Ga dan voor zeker voor “Groene energie uit NL”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Wihogne vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Juprelle kennen we meerdere projectenvolledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4452. In deze plaats kan je soms zeer betaalbaar meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Watz abonnement.