Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Xhendremael

Gemakkelijk energie vergelijken in Xhendremael? Geholpen door de Energiehunter ontdek je moeiteloos alle verkrijgbare bedrijven als o.a. Watz en Belpower. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Xhendremael de laagste prijs hanteert. Voorts bekijk je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over zaken als o.a. verschillende aanbieders en vaste of variabele tarieven. Daarnaast komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ans
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,389
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenbij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 200,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Xhendremael?

Wij zien steeds meer energieleveranciers in Xhendremael. Van Essent tot aan Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 40 providers. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van de leidingen van Tecteo. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke gas & stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Xhendremael is voor jouw verbruik? Vul gelijk de privé gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, energiebedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van de energievergelijker vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Xhendremael, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Door middel van de keuzevakjes in de prijzenvergelijker detecteer je zonder problemen een overeenkomst dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Xhendremael

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van maatschappijen en de vergoedingen zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders van het net actief zijn. Elke beheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Xhendremael is Tecteo. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Ans valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Xhendremael

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Ans
 • Populaire CV: Atag
 • Groene stroom: 39,90%
 • Postcodegebied: 4432
 • Mazout verbruik: 2070 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,389
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-xhendremael

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Allereerste de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Xhendremael is dat gemiddeld 1425 m3 plus 3325 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Deze details hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Aangaande looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij ieder contract vind je gegevens aangaande herkomst energie, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Xhendremael, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire leverancier in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de website van de onderneming. Bijv. www.energie2030.be of natuurlijk www.trevion.be. Jouw aanstaande aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Xhendremael


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €280 opleveren. Daartegenover, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder profiteer je van 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Praktische tip 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigtip 3: sloffen dragen in huis.
 • Bezuinigtip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Xhendremael. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Xhendremael. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elk jaar een concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verzorgt de aanstaande energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE en Ecopower. Tevens beslis je over wanneer het contract in moet gaan. De geselecteerde aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Middels energiehunter.be check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.belpower.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van voordelige prijzen en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Xhendremael vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Xhendremael en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Xhendremael

Veel maatschappijen bieden onderhand groene stroom in Xhendremael. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groen uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Xhendremael vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Ans zien we meerdere initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4432. In deze regio kan je wellicht vrij voordelig bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Essent abonnement.