Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tilleur

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Tilleur? Dankzij onze vergelijker ontdek je moeiteloos alle bekende energie aanbieders als Luminus & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Tilleur de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast verzamel je via onze vergelijker waardevolle informatie over thema’s als bijvoorbeeld energiebelastingen en info over een energieneutrale woning. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Saint-Nicolas
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,386
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenbij elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 290,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Tilleur?

We zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Tilleur. Dit loopt van Antargaz tot bijvoorbeeld Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment zijn het zo’n 30 energie aanbieders. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tilleur is op dit moment? Vul hierna jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een storing, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van onze tarievencheck ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Tilleur, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Dankzij filters in de Energiehunter detecteer jij probleemloos een energieproduct dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Tilleur

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van gas en stroom organisaties en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Tilleur heet Tecteo. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Saint-Nicolas valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Tilleur

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Saint-Nicolas
 • Populaire CV: Watts
 • Aandeel groen: 39,60%
 • Hoofdpostcode: 4420
 • Gem. mazout: 2040 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,386
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-tilleur

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Dat betreft samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Tilleur is dit gemiddeld zo’n 1410 m3 + 3310 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Deze details bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Wat betreft prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Normaliter is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle populaire energieleveranciers. Van elk abonnement lees jij informatie zoals type stroom/gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Tilleur, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die matcht met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele actie gecheckt? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.lampiris.be + www.zeno.be. De gekozen energiemaatschappij regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Tilleur


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €330 besparen. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder lees jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bezuinigtip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Tip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Praktische tip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Advies 5: zet de verwarming een graadje lager

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Tilleur. Dan realiseer je de hoogste besparing. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En vaak wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap is de stelregel: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Tilleur. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verzorgt je toekomstige gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de voordeligste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE of Comfort Energy. Bij de volgende stap neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Je betreffende energieleverancier zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.engie.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lagere onkosten en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Tilleur vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Tilleur en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Tilleur

Bijna alle aanbieders ondersteunen op dit moment groene stroom in Tilleur. Op dit front is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor zeker voor “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Tilleur vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Saint-Nicolas zien we steeds meer opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4420. In deze woonplaats kan je in toenemende mate extra voordelig deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Integreren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Poweo tarieven.