Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ivoz-Ramet

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Ivoz-Ramet? Geholpen door onze website doorzoek je snel en simpel alle grote leveranciers zoals Engie & Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Ivoz-Ramet de beste deal heeft! Ook check je op onze website uitgebreide informatie over topics als bijvoorbeeld energiebelastingen en zakelijke energie. Tevens komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Flémalle
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,383
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke organisaties bij elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 420,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Ivoz-Ramet?

We zien erg veel energieleveranciers in Ivoz-Ramet. Van Lampirus tot aan Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment zijn het zo’n 40 maatschappijen. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas en stroom aanbieders er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ivoz-Ramet is die past bij jouw verbruik? Voer snel de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een gasstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Met behulp van de energiehunter ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Ivoz-Ramet, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van selecties maken in onze vergelijker detecteer jij simpel en snel een energiecontract dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Ivoz-Ramet

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van energie-aanbieders en de energietarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er verschillende beheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Ivoz-Ramet heet Tecteo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Flémalle valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten over Ivoz-Ramet

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Flémalle
 • Populaire CV: Pentec
 • Aandeel duurzaam: 39,30%
 • Postcode: 4400
 • Verbruik stookolie: 2010 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,383
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-ivoz-ramet

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Ivoz-Ramet gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1600 m3 plus 3510 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult beïnvloeden het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijsafspraken kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Meestal kan het uit om eens per jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij ieder pakket check jij gegevens m.b.t. type stroom/gas, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Ivoz-Ramet, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende leverancier beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van het energiebedrijf. O.a. www.engie.be of www.belpower.be. De betreffende energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ivoz-Ramet


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €315 bonus betekenen. Daartegenover, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter lees je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bespaartip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Tip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Advies 4: geen open haard gebruiken.
 • Bespaartip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters raden aan: maak een sport van het overstappen in Ivoz-Ramet. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Ivoz-Ramet. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak regelt de toekomstige energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de beste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE of Comfort Energy. Tevens bespreek je de startdatum van het abonnement. Jullie aankomende gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van deze website ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lagere onkosten en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Ivoz-Ramet vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Ivoz-Ramet en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Ivoz-Ramet

Het gros van de bedrijven bieden onderwijl groene stroom in Ivoz-Ramet. Echter kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval de selectie “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Ivoz-Ramet vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Flémalle zijn er meerdere opdrachten binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4400. In deze buurt kan je in toenemende mate heel gunstig meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Lampirus tarieven.