Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Awirs

Zonder problemen energie vergelijken in Awirs? Middels onze website vind je overzichtelijk alle bekende energieleveranciers als OCTA+ & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Awirs prijstechnisch het meest interessant is. Verder tref je via de energievergelijker nuttige info info over items als bijv. het ideale overstapmoment en slimme thermostaten. Tevens vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Flémalle
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,378
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenin een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 355,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Awirs?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Awirs. Van Engie tot aan Mega, er zijn opties bij de vleet. Momenteel kun je kiezen uit circa 30 energieleveranciers. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Tecteo. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Awirs is die past bij jouw verbruik? Geef hierna jouw gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, energie-aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door de energievergelijker ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Awirs, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van keuzes in de tool zoeken jullie probleemloos een product dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Awirs

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten energiemaatschappijen en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Awirs betreft Tecteo. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Flémalle is de netbeheerder van het gas Niet Beschikbaar. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Awirs

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Flémalle
 • CV Merk: Intergas
 • Groene energie: 38,80%
 • Postcodegebied: 4400
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1960 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,378
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-awirs

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Awirs bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1575 m3 en 3485 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. De genoemde zaken bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Gewoonlijk is het gunstiger om ieder jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een overzicht met alle beschikbare aanbieders + contracten. Van elk pakket check je info met betrekking tot soort energie, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Awirs, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die matcht met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele aanbieder tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Bijv. www.essent.be of www.ebem.be. De betreffende energieonderneming regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Awirs


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €390 bonus betekenen. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder bieden wij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bespaartip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Tip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktisch advies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bespaaradvies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Awirs. Daarna ben je het voordeligst uit. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt: meerjarige contracten zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Awirs. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang jij elke 12 maanden zo’n concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw betreffende maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste of voordeligste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of Elegant. Vervolgens beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw toekomstige energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van deze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.antargaz.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lage prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Awirs vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Awirs en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Awirs

De meeste energie aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Awirs. Toch zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet elk “groene energie” label is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen een groene strategie voeren? Ga dan voor de selectie “Groene energie uit NL”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Awirs vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Flémalle zien we nogal wat projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4400. In deze omgeving kan je steeds vaker extra voordelig participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Eneco tarieven.