Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Fize-Le-Marsal

Zonder problemen energie vergelijken in Fize-Le-Marsal? Geholpen door deze website vergelijk je overzichtelijk alle beschikbare bedrijven als bijvoorbeeld OCTA+ en Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Fize-Le-Marsal de laagste prijs hanteert. Tevens check je op energiehunter.be praktische info over topics als bijvoorbeeld gastarieven en handige bespaartips. Ook komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Crisnée
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,374
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire organisaties vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 375,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Fize-Le-Marsal?

Wij zien best veel energieleveranciers beschikbaar in Fize-Le-Marsal. Dat loopt van Lampirus tot bijvoorbeeld Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 25 organisaties. Deze leveranciers lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke gas & stroom organisaties in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Fize-Le-Marsal is in april 2024? Geef direct je persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas en stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Dankzij de vergelijkingstool achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Fize-Le-Marsal, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v filteren in de Energiehunter check je verrassend eenvoudig een contract dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Fize-Le-Marsal

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Meer dan 90% van de klanten zijn tevreden
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom leveranciers en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat netbeheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Fize-Le-Marsal is Tecteo. De kosten voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Crisnée is de aardgas netbeheerder Niet Beschikbaar. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Fize-Le-Marsal

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Crisnée
 • CV ketel: Chappee
 • Groene stroom: 38,40%
 • Postcode: 4367
 • Gem. mazout: 1920 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,374
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-fize-le-marsal

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met jouw basisgegevens. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Fize-Le-Marsal bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1555 m3 & 3465 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Dit alles dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. In algemene zin is het voordeliger om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle mogelijke energiebedrijven. Bij alle contracten achterhaal je specificaties m.b.t. herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Fize-Le-Marsal, en de welkomstkorting. Kies de partij die past bij de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie aanbieding tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.engie.be of natuurlijk www.antargaz.be. Jouw toekomstige aanbieder regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Fize-Le-Marsal


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €360 opleveren. Daarentegen, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Op deze pagina bekijk je 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bespaaradvies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bezuinigadvies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bezuinigadvies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Tip 5: zet de verwarming een graadje lager

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Fize-Le-Marsal. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Fize-Le-Marsal. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verzorgt je geselecteerde gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste of voordeligste energieaanbieder. Denk aan Eneco, Essent + Watz. Bij de volgende stap bepaal je de ingangsdatum van het contract. De nieuwe energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Via www.energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.wasewind.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lagere onkosten en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Fize-Le-Marsal vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Fize-Le-Marsal en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Fize-Le-Marsal

Veel energieleveranciers leveren op dit moment groene stroom in Fize-Le-Marsal. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen een groene strategie voeren? Kies in dat geval de optie “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Fize-Le-Marsal vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Crisnée zien we allerlei acties volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4367. In deze buurt kan je wellicht relatief goedkoop meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Poweo contract.