Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bergilers

Zonder problemen energie vergelijken in Bergilers? Aan de hand van onze vergelijker tref je probleemloos alle verkrijgbare aanbieders als Mega & Lampirus. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Bergilers de scherpste prijs kan bieden. Ook lees je via de energievergelijker praktische info over zaken als de netbeheerder en tips om te besparen op energie. Tevens verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oreye
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,37
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Enorme besparingen tot wel € 420,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Bergilers?

We zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Bergilers. Dat loopt van Lampirus tot bijvoorbeeld OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags zijn het zo’n 20 leveranciers. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas & stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bergilers is? Vul eenvoudig de gevraagde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Middels de energievergelijker ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Bergilers, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij selecties in de tarievenvergelijker vind je moeiteloos een energieovereenkomst dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Bergilers

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Exclusieve aanbiedingen
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas en stroom organisaties en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders van het net actief zijn. Iedere netbeheerder hanteert weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Bergilers is Tecteo. De kosten voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Oreye wordt transport van het aardgas beheerd door Tecteo. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Bergilers

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Oreye
 • Populair merk: Baxi
 • Groene stroom: 38,00%
 • Centrale postcode: 4360
 • Verbruik stookolie: 1880 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,37
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-bergilers

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Dat betreft de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Bergilers bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1535 m3 en 3445 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Ten opzichte van prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Dikwijls is het slim om jaarlijks een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle interessante leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement achterhaal jij gegevens als soort stroom/gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Bergilers, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante kortingsactie gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de maatschappij. O.a. www.octaplus.be of natuurlijk www.zeno.be. De door jou gekozen leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Bergilers


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €330 bonus betekenen. Maar, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter vind je 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: neem tochtweringen
 • Praktisch advies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Praktisch advies 3: dekens op de bank leggen.
 • Advies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bezuinigtip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Bergilers. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En misschien wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap is het principe: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Bergilers. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert je aankomende aanbieder de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste energiemaatschappij. Onder andere Eneco, ENGIE en ook Energie 2030. Vervolgens bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aankomende aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Bergilers vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Bergilers en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Bergilers

Veel aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Bergilers. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Kies dan het filter “Groene energie uit NL”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Bergilers vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Oreye bestaan er verscheidene acties binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4360. In deze buurt kan je vaak vrij voordelig deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Luik helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler installeren
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Watz contract.