Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hodeige

Direct energie vergelijken in Hodeige? Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je overzichtelijk alle bekende energieleveranciers als Engie & Aspiravi. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Hodeige het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens lees je op onze website waardevolle informatie over topics als bijvoorbeeld de netbeheerder en info over een energieneutrale woning. Bovendien bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Remicourt
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,366
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle grote maatschappijennaast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 355,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Hodeige?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Hodeige. Dit loopt van Essent tot aanbieders zoals Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 30 energieleveranciers. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hodeige is die past bij jouw verbruik? Geef snel de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, gas en stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een stroomstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Met behulp van onze prijzencheck tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Hodeige, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker detecteer je gemakkelijk een overeenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Hodeige

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Online account

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energieleveranciers en de prijzen verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse netbeheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer andere tarieven voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Hodeige heet Tecteo. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Remicourt valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Hodeige

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Remicourt
 • CV Merk: Wolf
 • Aandeel groen: 37,60%
 • Postcodegebied: 4351
 • Mazout consumptie: 1840 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,366
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-hodeige

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met de basisinformatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Hodeige ligt dit gemiddeld op 1515 m3 en 3425 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Al deze zaken zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Veelal kan het uit om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij ieder abonnement tref jij details aangaande oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Hodeige, en de overstapbonus. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante prijsaanbieding gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Bijv. www.essent.be en www.comfortenergy.be. De nieuwe energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Hodeige


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €280 bonus betekenen. Daarentegen, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna check jij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: een afwasteil gebruiken
 • Tip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bezuinigtip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Tip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Advies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Hodeige. In dat geval ben je het voordeligst uit. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Normaal kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten geldt in de basis: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Hodeige. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij een jaarcontract krijg je alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw gekozen energie-aanbieder de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en selecteer een nieuwe energieleverancier. Bijvoorbeeld Eneco, Essent + Energie 2030. Daarnaast kies je de startdatum van het abonnement. Jouw aankomende organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van energiehunter.be tref je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.essent.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Hodeige vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Hodeige en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Hodeige

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Hodeige. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Neem dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Hodeige vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Remicourt kennen we vele projectenbinnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4351. In deze buurt kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Het huis isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk details over Eneco contract.