Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Roloux

Gemakkelijk energie vergelijken in Roloux? Via energiehunter.be achterhaal je overzichtelijk alle interessante energiebedrijven als o.a. Watz en Belpower. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Roloux de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast verzamel je via onze vergelijker praktische informatie over zaken als bijv. verschillende gasregio’s en slimme thermostaten. Tevens vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Fexhe-Le-Haut-Clocher
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,361
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders naast elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparing loopt op tot € 440,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Roloux?

We zien opvallend veel energieleveranciers in Roloux. Dat loopt van Antargaz tot een speler als Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags is het aanbod ongeveer 35 leveranciers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van de leidingen van Sedilec. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke energiemaatschappij in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Roloux is in mei 2024? Voer hierna de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Per slot van rekening verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Middels de energiehunter vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Roloux, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van filteren in de tarievenvergelijker detecteert men probleemloos een energieovereenkomst dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Roloux

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van gas & stroom organisaties en de tarieven verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders op deze markt werken. Elke beheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Roloux betreft Sedilec. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Fexhe-Le-Haut-Clocher wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Roloux

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Fexhe-Le-Haut-Clocher
 • CV ketel: De Dietrich
 • Aandeel groen: 37,10%
 • Centrale postcode: 4347
 • Verbruik stookolie: 1790 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,361
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-roloux

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste de basisinfo. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Roloux is dat gemiddeld 1490 m3 en 3400 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Deze aspecten beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Doorgaans is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van elk pakket bekijk je info als herkomst energie, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Roloux, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede kortingsactie gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van het energiebedrijf. Onder andere www.octaplus.be of www.elegant.be. De betreffende energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Roloux


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan soms wel €325 besparen. Desondanks, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Hierna lees je 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Praktisch advies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Praktisch advies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Praktisch advies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bespaartip 5: neem een klokthermostaat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten geven als tip: maak een sport van het overstappen in Roloux. Zo bespaar je het meeste geld. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Roloux. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verzorgt jouw geselecteerde energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent of natuurlijk Belpower. Daarna selecteer je de ingangsdatum van het contract. Je nieuwe gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door onze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Roloux vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Roloux en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Roloux

Het gros van de organisaties leveren onderhand groene stroom in Roloux. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan het filter “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Roloux vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Fexhe-Le-Haut-Clocher kennen we nogal wat stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4347. In deze buurt kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Elegant.