Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Fooz

Op je gemak energie vergelijken in Fooz? Dankzij de energievergelijker vind je eenvoudig alle verkrijgbare maatschappijen als Essent en Aspiravi. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Fooz het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast vind je op deze website bruikbare informatie over thema’s als energieproblemen en concrete energiebespaartips. Voorts bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Awans
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,455
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle energiebedrijvenin een overzicht
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Gemiddelde besparing van € 220,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Fooz?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in Fooz. Dat loopt uiteen van Antargaz tot bijvoorbeeld Luminus, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 20 leveranciers. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Tecteo. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Fooz is die past bij jouw verbruik? Voer snel jouw gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Dankzij onze energie achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Fooz, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Middels de keuzevakjes in de energievergelijker zoek jij moeiteloos een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Fooz

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas & stroom aanbieders en de energietarieven verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder heeft zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Fooz is Tecteo. De tarieven van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Awans wordt transport van het aardgas beheerd door Tecteo. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Fooz

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Awans
 • CV Merk: Sime
 • Groene energie: 36,50%
 • Postcode: 4340
 • Aantal mazout liters: 1730 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,455
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-fooz

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met je huis en woningdetails. Onder andere gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Fooz is dit gemiddeld zo’n 1460 m3 plus 3370 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Rondom looptijd kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. In algemene zin is het voordeliger om jaarlijks een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle grote energie aanbieders. Bij ieder contract zoek je details als type energie, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Fooz, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire prijsaanbieding gespot? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Onder andere www.luminus.be of www.aspiravi.be. De gekozen energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Fooz


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €250 winst geven. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be tref je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: gebruik niet de standby modus
 • Bespaaradvies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bezuinigtip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktische tip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Advies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Fooz. Op die manier is de besparing het grootst. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten werkt het zo: meerjarige contracten zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Fooz. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt je toekomstige gas en stroom leverancier de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en kies de beste of voordeligste maatschappij. Zoals OCTA+, ENGIE en ook Poweo. Vervolgens beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Jouw betreffende gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Middels onze vergelijker ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.belpower.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Via voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Fooz vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Fooz en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Fooz

Tal van energiemaatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Fooz. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Fooz vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Awans bestaan er diverse acties volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4340. Als inwoner van deze plaats kan je soms zeer betaalbaar meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Luik volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook OCTA+.