Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Borlez

Snel online energie vergelijken in Borlez? Dankzij onze vergelijker achterhaal je supersnel alle beschikbare energiebedrijven als bijv. Eneco & Belpower. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Borlez prijstechnisch het meest interessant is. Voorts bekijk je op deze pagina handige informatie over topics zoals tarieven van energie * gas en salderen. Bovendien komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Faimes
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,451
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersbij elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Eenvoudig besparen tot wel € 290,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Borlez?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in Borlez. Dit loopt van Essent tot een speler als Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 35 bedrijven. Deze bedrijven gebruiken allen de infrastructuur van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke energiebedrijven actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Borlez is? Voer snel de eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, energieleveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. D.m.v onze handige vergelijker ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Borlez, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Dankzij filters in de prijzenvergelijker checkt men moeiteloos een contract dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Borlez

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energiemaatschappijen en de kosten zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Borlez heet Tecteo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Faimes wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Borlez

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Faimes
 • Populair merk: Oertli
 • Groene energie: 36,10%
 • Centrale postcode: 4317
 • Aantal mazout liters: 1690 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,451
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-borlez

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Start met je woning en gezinssituatie. Dat betreft gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Borlez ligt dit gemiddeld op 1440 m3 en nog eens 3350 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Dikwijls is het gunstiger om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle beschikbare leveranciers en contracten. Van alle contracten check je data over type stroom/gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Borlez, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele prijsaanbieding tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.engie.be + www.ebem.be. Jouw toekomstige leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Borlez


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €395 besparen. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters check jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bezuinigtip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bezuinigtip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Tip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Praktische tip 5: check regelmatig de radiatoren

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Borlez. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Meestal vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Borlez. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij ieder jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt je geselecteerde energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE + Wase Wind. Vervolgens bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). De aanstaande gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij de energievergelijker vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Borlez vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Borlez en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Borlez

Veel organisaties faciliteren vandaag de dag groene stroom in Borlez. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet elk groene stroom label is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat bedrijven 100% transparant zijn? Gebruik dan de selectie “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Borlez vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Faimes zien we steeds meer plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4317. In deze omgeving kan je in toenemende mate vrij voordelig meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Luik volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Antargaz prijzen juli 2024.